ProWein uitgesteld tot begin zomer

In overleg met de deelnemende partners en de verenigingen verschuift de Messe Düsseldorf de ProWein naar 15-17 mei 2022. Gezien het huidige hoge aantal besmettingen en de snelle verspreiding van de Omicron-variant, kan het evenement niet meer plaatsvinden op de oorspronkelijk geplande data van 27 tot en met 29 maart 2022.

Dr. Stephan Keller, burgemeester van de deelstaathoofdstad Düsseldorf en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Messe Düsseldorf, licht het besluit toe: “Alle betrokkenen – de deelnemende bedrijven en de lokale economie – hebben belang bij zo veilig en succesvol mogelijke toonaangevende beurzen in Düsseldorf. De huidige acute pandemische situatie maakt het niet mogelijk om de beurs op dit moment met voldoende zekerheid te plannen. Daarom is uitstel van de handelsbeurs tot het begin van de zomer voor alle deelnemers het meest zinvol. Op basis van de ervaring van de laatste twee jaar van de pandemie en de beoordeling van de virologen gaan wij ervan uit dat de situatie aanzienlijk zal verbeteren en dat de handelsbeurzen hun positieve effect veel sterker zullen kunnen ontwikkelen.

Wolfram N. Diener, voorzitter van de Raad van Bestuur van Messe Düsseldorf, benadrukt de steun van de branche voor de nieuwe datum: “De algemene opinie van onze exposanten is dat wij ProWein willen en nodig hebben – en wel op een tijdstip dat de grootst mogelijke kans op succes belooft. Samen met de deelnemende partners en verenigingen lijkt ons het begin van de zomer hiervoor het ideale moment. Wij verwachten niet alleen minder besmettingen, maar ook meer mensen om te reizen en deel te nemen. Dit zal de exposerende bedrijven en de bezoekers in staat stellen zaken te doen in een situatie die veel minder wordt beïnvloed door Covid-19.

“ProWein goes city” ook uitgesteld

Ook het populaire “ProWein goes city”-evenement, dat gericht is op eindverbruikers, de Düsseldorfse horeca en internationale wijnboeren, is verschoven naar de nieuwe ProWein-datum. ProWein goes city biedt alle wijnliefhebbers de gelegenheid deel te nemen aan proeverijen in wijnwinkels, te genieten van levendige wijnmenu’s of buitengewone evenementen mee te maken rond het thema “wijn ontmoet kunst, muziek of design”. Naast ProWein nemen ook restaurants, hotels en speciaalzaken deel aan dit gezamenlijke initiatief van de Messe Düsseldorf en de branchevereniging Destination Düsseldorf met talrijke evenementen in de stad.

Meer informatie over ProWein is te vinden op www.prowein.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*