ProWein 2023: de Who’s Who voor de sector van wijnen en gedistilleerd

Binnenkort is het weer zover: ProWein 2023 opent haar deuren van 19 tot en met 21 maart. Maar nu al kunnen internationale wijn- en gedistilleerdprofessionals zich een beeld vormen van wat de grootste en belangrijkste wijn- en gedistilleerdbeurs ter wereld in Düsseldorf te bieden heeft.

De Who’s Who van de branche is te vinden op www.prowein.de – 365 dagen per jaar worden in de exposantendatabase de belangrijkste gegevens van meer dan 6.000 exposanten uit circa 60 landen overzichtelijk weergegeven. Het biedt online bedrijfsprofielen en informatie, product- en persnieuws van wijnboeren, joint ventures, importeurs en exporteurs, leveranciers van sterke dranken en ambachtelijke bieren – een perfect digitaal platform om uw bezoek aan ProWein optimaal te plannen.

13 tentoonstellingshallen, een duidelijk gestructureerd aanbod van producten

In 13 beurshallen wacht de bezoekers een duidelijk gestructureerd productaanbod. Dit – samen met de extra brede gangpaden – maakt een snel overzicht en een stressvrij bezoek aan de tentoonstelling mogelijk. Het assortiment zal als volgt worden gestructureerd:

  •     Argentinië, Chili, Uruguay en andere overzeese landen: Zalen 13 en 14
  •     Australië, Californië, Zuid-Afrika en andere landen overzee: Hal 14
  •     Duitsland: Zalen 1 en 4
  •     Frankrijk: Zalen 9 en 10
  •     Griekenland: Hal 17
  •     Italië: Zalen 15, 16 en 17
  •     Japan: Hal 14
  •     Centraal- en Oost-Europa: Hal 12
  •     Oostenrijk: Hal 5
  •     Portugal: Hal 12
  •     Spanje: Hal 11
  •     geesten: Hal 13
  •     trendtentoonstelling “hetzelfde maar anders”: Hal 7.0

Focus op actuele trends en onderwerpen

ProWein zou niet zo succesvol zijn als het geen actuele onderwerpen zou behandelen en presenteren in de vorm van trendpresentaties, speciale tentoonstellingen en evenementenfora. In detail:

  • ProWein 2023 zal voor het eerst de “World of Zero” herbergen in Hal 1, die de huidige focus op “alcoholvrij” zal overnemen. Exposanten uit Duitsland en het buitenland presenteren hun wijnen en gedistilleerde dranken; een proefruimte rondt het aanbod af.
  • De twee trendvoorspellers Paula Redes Sidore en Stuart Pigott behandelden het onderwerp “zero alcohol” al in de Trend Hour Tastings op de laatste ProWein. In 2023 ligt de nadruk op “Alternatieve verpakkingen per glas”, “#kabilove en de nieuwe frisheid in wijn” en “de wereld van de biologische wijnen”.
  • De same-but-different trend exhibition: met meer dan 120 exposanten al jaren een waar hoogtepunt voor de wereld van craft spirits, craft beers en ciders in hal 7.0. Het geheim van zijn succes en zijn handelsmerk zijn de speciale geest en de unieke sfeer.
  • Na de succesvolle première op de vorige ProWein staat de “Urban Gastronomy Lounge by #asktoni & ProWein” opnieuw op het programma. Toni Askitis, die zelf restaurateur, sommelier en influencer is, vult zijn leven workshops en zet de theorie om in live evenementen, die wereldwijd worden uitgezonden via online streaming. Een programma op maat wacht op restaurateurs. Internationale gasten vertellen over hun wereld en geven tips en prikkels. Een andere masterclass gaat over “Marketing & Communicatie”, terwijl “Food Pairing” en “The World of Glasses” op het programma staan.
  • De “Champagne Lounge” in hal 9: de combinatie van de centrale proefruimte en de individuele exposanten (ongeveer 120 champagneproducenten) zal een echte toegevoegde waarde zijn voor de bezoekers.
  • Hal 5 wordt gekenmerkt door twee thema’s: de biologische sector en de “Biologische wereld”, en de speciale tentoonstelling “Verpakking & Ontwerp”.
  • Ook de twee ProWein-fora in de hallen 13 en 10 zijn er weer, met exposanten die hun topproducten presenteren.

ProWein en ProWein World: een sterk netwerk

Na de gedwongen onderbreking vanwege de pandemie heeft ProWein 2022 een indrukwekkende comeback gemaakt. De kerncijfers van ProWein 2022 bewijzen het: met 5.724 exposanten uit 62 landen en meer dan 38.000 bezoekers uit 145 landen was het het centrale evenement voor de industrie in 2022. ProWein begon in 1994 met 321 exposanten uit acht landen en bereikte op zijn 25e verjaardag in 2019 zijn voorlopige hoogtepunt met 6900 exposanten uit 64 landen en 61560 bezoekers uit 143 landen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*