ProWein 2021 wordt 2 dagen langer

Erhard_Wienkamp_Credit_Messe_Duesseldorf_Andreas_Wiese_

De huidige gezondheids- en veiligheidsvoorschriften als gevolg van Covid-19 vereisen de uitzonderlijke verlenging van de ProWein met twee dagen tot in totaal vijf dagen – met name van vrijdag 19 maart tot dinsdag 23 maart 2021.

Deze wijziging in de duur garandeert een van de centrale verplichtingen van het veiligheidsreglement en zorgt ervoor dat de aanwezigheid van exposanten en bezoekers van de grootste en belangrijkste wijn- en gedistilleerde drankbeurs ter wereld tegelijkertijd op verantwoorde wijze wordt beheerd. Maximaal 10.000 bezoekers per dag hebben volgend jaar toegang tot ProWein.

“Het belang en tegelijkertijd het succes van de beurzen, zeker in het tijdperk van het coronavirus, hebben we begin september opnieuw bewezen met Caravan Salon, de toonaangevende internationale beurs voor caravanning”, zegt Erhard Wienkamp, directeur van de Messe Düsseldorf. “Het was de eerste beurs in het land na de lockdown, en een belangrijke stap in de richting van normaliteit in het economische leven. De kennis die we hier hebben opgedaan kan volledig worden benut ten behoeve van de internationale wijn- en gedistilleerde drankindustrie van ProWein – in het belang van onze klanten, exposanten en bezoekers. De nieuwe omstandigheden zijn ook bevorderlijk voor een zeer goed economisch succes. »

PROTaction Campaign: een hygiëneconcept op maat

Onder de noemer PROTaction heeft Messe Düsseldorf met succes een hygiëne- en veiligheidsconcept ontwikkeld. Het centrale element is, naast het beheer van de bezoekersstromen, de toepassing van AHA-regels (afstand, hygiëne, maskers voor het grote publiek). Op de ProWein zullen er – net zoals al op Caravan Salon – in de hallen beursmedewerkers, de zogenaamde PROTaction-Guides, aanwezig zijn om de naleving van de regels te waarborgen. Het beheer van de bezoekersstromen kan worden gewaarborgd door het aantal bezoekers te beperken tot 10.000 per dag. Dit zal in de praktijk worden geïmplementeerd door middel van gepersonaliseerde online dagtickets. Een maatregel die ook op Caravan Salon zijn waarde heeft bewezen, is de volledige registratie van alle exposerende medewerkers, inclusief standbouwers, en zal daarom als centrale maatregel van het PROTaction-concept op ProWein 2021 worden geïmplementeerd.

Voor ProWein-specifieke details, zoals de kwestie van het uitvoeren van proeverijen volgens de coronageregels, zijn er toelaatbare oplossingen. Exposanten en hun personeel, standbouwers, bezoekers en mediavertegenwoordigers vinden alle noodzakelijke actuele informatie over hygiënemaatregelen op de website van ProWein. De PROTaction-campagne op de beurs informeert exposanten en bezoekers uitvoerig en geïllustreerd over de maatregelen op ProWein-PROTaction.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*