Plopsa Hotel opent in kerstvakantie

Er zit wat vertraging op de opening van het Plopsa Hotel in De Panne. Normaal was de opening voorzien tegen het begin van de herfstvakantie, maar dit wordt uitgesteld tot de kerstvakantie. Door corona liep de bouw vertraging op.

Het hotel gaat 117 hotelkamers, drie vergaderzalen, twee bars en een groot buffetrestaurant bevatten. Voor het culinaire aspect worden de menu’s samengesteld door chef Roger Van Damme. De bar en het restaurant zijn ook toegankelijk voor niet-hotelgasten, waaronder pretparkbezoekers.

Theaterfoyer

Het interieur ademt vooral de sfeer van opera en theater uit. Blikvanger is ongetwijfeld de lobby, die ingekleed werd als een theaterfoyer met loges. In een deel van die loges zullen Studio 100-figuren zitten als Maya de Bij, Megamindy en Plop zitten.

Themakamers

In totaal komen er 117 kamers. In de standaardkamers komt het theater-thema aan bod. De 12 suites staan volledig in het teken van één van de studio-100 figuren.

Trage start

Plopsaland mikte aanvankelijk bij de start op een bezettingsgraad van 65 %. Het pretpark beseft nu zeer goed dat dit cijfer in het begin lang niet gehaald zal worden. Zo ligt de zakelijke markt volledig stil. Toch investeert Plopsaland verder in de toekomst. Het hotel maakt deel uit van een financieel plan, waarbij het bedrijf in de komende 5 jaar 375 miljoen gaat investeren in de diverse parken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*