Plan B voor Bistro B te Laarne

31 maart had de opening moeten zijn van Bistro B in de Dorpsstraat in Laarne. Kenneth Blancquaert en echtgenote Elien Vercamer hadden heel wat volk verwacht maar neen dus.

Die B staat ondermeer voor het voormalige en legendarische café Boldershof waar Kenneth en zijn vrouw zich vestigen in een totaal vernieuwd pand maar ook naar zijn familienaam en misschien nog het meest naar het concept ‘bistronomie’.

Klanten zouden er terecht kunnen voor een lekkere lunch, voor een pannenkoek, een lekker streekbier en een wijnboetiek. De voorziene kaart vermeld een klassiek Frans-Vlaamse keuken. De jonge chef-kok Silvano Chamonin  weet samen met Kenneth  en zijn echtgenote de kaart in te vullen met ondermeer een klassieke tomaat garnaal, huisgemaakte garnaalkroketten, vol au vent van Mechelse koekoek of rundscarpacio van Belgisch wit-blauw. Maar dat is dus nog even wachten. Kenneth was jarenlang het gezicht en de manager van restaurant Dorp 49 in deelgemeente Kalken maar keert met zijn gloednieuwe Bistro B terug naar zijn geboortedorp Laarne. Hij weet dus wat werken is. Maar Kenneth en Elien bleven niet bij de pakken zitten. “Niks doen is geen optie voor een startende zelfstandige. Bovendien zaten we al maanden zonder inkomen terwijl we hier de zaak inrichtten en ons klaarstoomden voor de opening. We hebben hier ook zwaar in geïnvesteerd en we willen ook onze jonge kok niet zomaar zonder werk zetten. Hij is net in dienst”, zegt Kenneth. Omdat als startende zelfstandige niks doen geen optie werd dus geopteerd voor een afhaalformule op vrijdag, zaterdag en zondag.

Daarnaast kunnen ook wijnpakketten aan huis geleverd worden voor elke gelegenheid, een verjaardag of zomaar. Wekelijks wordt het menu aangepast terwijl de Burger-B zijn vaste plaats heeft verworven. Via de facebook pagina en de website kan het menu gevolgd worden. JV

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*