Piet Huysentruyt geeft fakkel door aan zoon Cyriel

20160506 LES VANS France LIKOKE restaurant van Piet Huysentruyt met zoon Cyriel fils et pere poses for the photographer pict FRANK ABBELOOS

Na de winterstop heeft Piet Huysentruyt opnieuw zijn sterrenrestaurant Likoké geopend. Voortaan krijgt hij de hulp van zoon Cyriel. De tv-kok gaat de rol als coach achter de schermen opnemen.

In Likoké in het Franse Les Vans, neemt Cyriel nu de honneurs als gastheer waar. De 28-jarige zoon van de tv-kok Piet, werkte reeds 5 jaar als sommelier in de sterrenzaak, maar heeft nu in alle stilte de fakkel van zijn vader overgenomen. Piet doet een stapje terug en gaat voortaan door het leven als ‘coach’ van het team, dat door zoon Cyriel geleid wordt. De tv-kok zegt dat het tijd werd dat er opvolging kwam. Piet stelt dat het fysiek moeilijker wordt om het allemaal vol te houden.

Zuid-Afrika

Toch zit Piet nog boordenvol plannen. Zo denkt hij eraan om een tweede Likoké in Zuid-Afrika te openen. De bedoeling is om ook in het winterseizoen te draaien, aangezien de zaak in Les Vans tijdens de winter 6 maanden gesloten is. In Zuid-Afrika is het dan zomer. Piet laat de praktische uitwerking wel over aan Cyriel en zijn team. Maar ook in Zuid-Afrika wil hij zijn zoon bijstaan met raad en daad.