Pierre Wynants Trophy 2022

Tijdens Horeca Expo organiseerden de Mastercooks of Belgium de Trophy Pierre Wynants. Wegens gezondheidsomstandigheden kon de chef naar wie deze Tropy (voorheen The Belgian Star) genoemd werd helaas zelf niet aanwezig zijn. De kandidaten waren er wel.

Koken volgens sponsors
Twee Nederlandstaligen en drie Franstaligen kruisten de pollepels en wilden er mee de Trophy Pierre Wynants 2022 binnenhalen. Zij werden na lezing van hun ingezonden recepten geselecteerd door een jury van Mastercooks of Belgium. De kandidaten moesten met Belgische producten werken. Voor het voorgerecht was het basisingrediënt knolselder dat gecombineerd moest worden met seizoenproducten uit de Mystery Box die MABRU (de Brusselse Vroegmarkt) had samengesteld. In het glas kwam daarbij de Ruffus Brut Sauvage. Voor het hoofdgerecht moest men aan de slag met grijze garnalen, die de kandidaten ongepeld geleverd kregen. Daar hoorde volgens de organisatoren een vrij te kiezen Kasteelbiertje bij. Afsluiten moest gebeuren met een dessert op basis van Callebautchocolade en Rombouts Espresso Royal.

Naar Rimini
Elien Verhulst, van restaurant Vlass te Middelkerke met Commis Shane Verkest, sommelier Kenzo Lauwereins en coach Stefaan Lauwereins van restaurant Vlass te Middelkerke mochten samen de gouden medaille en een replica van de trophee in handen nemen. Zij mag ook België vertegenwoordigen op de Europese Chef Challenge volgend jaar in Rimini en indien daar geselecteerd, doorgaan naar de Global Chef Challenge. Zeer verdienstelijk maar net uit de boot viel Michaël Van Liere van restaurant De Kruidenmolen uit De Haan. Hij bracht Commis Lucas Maes en sommelier Eline Becue mee en liet zich coachen door Sam Van Houcke. Uit Wavre kwam Curtis Mulpas van restaurant van l’IPES samen met commis Olivier Stuckens, sommelier Cédric Deblandre en coach Frédéric Deroppe. Igor Snyders van Maison Snyders te Oupeye bracht commis Dylan Lahaye, en sommelier Maxime Germain mee met als coach Olivier Massart. Tenslotte was er nog Nicolas Tournay van restaurant Mont à Gourmet in Courcelles met commis Kévin Bernard, sommelier Arnaud Hamoline en coach Dany Lombart.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*