Pierre Verdier nieuw hoofd van Deliveroo België

Deliveroo meldt de aanstelling van Pierre Verdier als General Manager voor België. Pierre werkt sinds maart 2015 bij Deliveroo, waar hij deelnam aan de lancering van Deliveroo in Frankrijk. Voordat hij bij het Belgische team kwam, was hij Sales Director en verantwoordelijk voor de 10.000 restaurants die samenwerken met Deliveroo in Frankrijk.

Pierre’s uitgebreide ervaring op het gebied van internetplatformen, nieuwe technologieën en innovatie en zijn gedreven ondernemersgeest maken van hem het ideale profiel om het bedrijf  naar de volgende groeifase te leiden binnen de strategische markt die België is. In het verleden bekleedde Pierre de functie van directeur bij Groupon Frankrijk voor het hotelsegment en werd hij hoofd van dezelfde divisie voor vente-privée.com.

Deze benoeming komt op een belangrijk moment voor het bedrijf in België, dat op het punt staat uit te breiden naar nieuwe regio’s, naast de 12 steden binnen het bestaande portfolio. Momenteel werken in het totaal 2.600 koeriers en bijna 2.000 restaurants samen met Deliveroo, en heeft het bedrijf zijn Belgische hoofdzetel in Brussel.

Een recent rapport van Capital Economics analyseerde dat Deliveroo in 2018 heeft bijgedragen tot de creatie van 960 jobs enkel in de horecasector en 44 miljoen euro extra inkomsten voor de sector. Als het bedrijf in hetzelfde tempo blijft groeien, zal Deliveroo volgend jaar, in 2020, 52,5 miljoen euro bijdragen aan de Belgische economie en helpen bij het creëren van 2.100 banen.

Pierre Verdier bevestigt: “Ik ben verheugd om deze boeiende rol op te nemen in een innovatief en groeiend bedrijf als Deliveroo. Mijn belangrijkste prioriteiten zijn het verder ontwikkelen van ons aanbod voor de 2.000 restaurants waarmee we in België samenwerken en het blijven uitbreiden van onze actieve leveringszones in België. Een ander belangrijk aandachtspunt is om nauw te blijven samenwerken met de toekomstige regeringen zodat we de duizenden koeriers kunnen beschermen om de flexibiliteit te behouden, terwijl bescherming wordt gegarandeerd, hetgeen wat Deliveroo de koeriers wil bieden. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring en persoonlijke gedrevenheid zullen bijdragen tot de groei van Deliveroo in België”.