Philippine krijgt zijn Boutique Hotel

Het Nederlandse mosseldorp Philippine krijgt, eindelijk, een volwaardig hotel. Er waren eerder al plannen maar die gingen letterlijk in rook op. Nu zijn de plannen bekend gemaakt voor een nieuw hotel aan het Philipsplein.

Mossels

Philippine, net over de grens van het Meetjesland, is het culinaire ‘mekka’ voor de levensgenieter. Het relatief kleine dorp telt maar liefst zeven gespecialiseerde en gerenommeerde mosselrestaurants en allen staan ze bekend om een specifiek gerecht: heerlijke, dagverse mosselen. Dit is van oudsher zo ontstaan nadat Philippine lange tijd hét centrum van de mosselhandel en -visserij was. Vooral Vlaamse culinaire toeristen komen van heinde en verre naar dit unieke ‘mosseldorp’ om hier te genieten van traditionele maar ook vaak uitzonderlijke mosselgerechten. De meeste restaurants bieden ook andere gerechten aan met schaal- en schelpdieren en vissoorten. Maar ook diverse vleesgerechten staan op de vele kaarten van de talrijke restaurants. Het dorp trekt niet alleen toeristen aan, met de industrie- en havenactiviteiten tussen Gent en Terneuzen weten ook zakenmensen de weg (al is die soms klein) te vinden naar het bijna iconische Philippine. De aanwezigheid van een hotel drong zich dus al enkele jaren op.

Kloeg Collection

Uit een marktonderzoek kwam duidelijk naar voren dat er veel behoefte is aan een hotel. Niet zomaar een standaard hotel, maar een luxe en unieke overnachtingsmogelijkheid. Beleving en genieten bleek uit het onderzoek de wens veel klanten en daar wil het nieuwe hotel op inspelen. Die wens gaat TEAM Concepts in samenwerking met Aannemingsbedrijf Fraanje en hotelexploitant Kloeg Collection realiseren. Boutique Hotel Philippine krijgt 20 luxe hotelsuites en -appartementen, optimaal ingericht om van de bourgondische levensstijl en fantastische omgeving te genieten. Alle hotelappartementen zullen de ruimte hebben en het comfort en uitrustingsniveau van een appartement waar de gasten heerlijk van hun privacy kunnen genieten. Dat wordt aangevuld met het uitgebreide pakket aan hotelservices en -diensten zodat een verblijf ook echt zorgeloos en luxe is. Het boutique hotel zal een aantal parkings hebben op eigen terrein, een fietsenberging aan de achterzijde en een fraaie architectuur die naadloos opgaat in de omgeving.

Eindelijk

Architect Ellen van de Velde heeft slim ingespeeld op de kleinschaligheid van het Philipsplein en de omliggende woningen. Ze heeft een driedeling in het ontwerp gemaakt waardoor het hotel uit drie aparte gebouwen zal lijken te bestaan. Voor de realisatie hiervan heeft ze zich gericht op wat zij ‘de speeltuin van de architect’ noemt: met kleine details unieke impact creëren. Interieurontwerpers Maureen Mak van Waay (Studio Hank) en Nicole Helmans (Blom Interieurs) zullen invulling geven aan de bijzonder luxueuze inrichting van het hotel. In het hotelappartement zelf is de luxe pantry-cocktailbar het eerste wat de gasten zullen zien. De lokale gemeente, restaurateurs, bedrijven en inwoners juichen de komst van Boutique Hotel Philippine toe. Eindelijk het hotel waar hun gasten al zo lang om vragen klinkt het bij velen volmondig. De opening is voorzien voor pasen 2025.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*