Peter Goossens zal restaurant van La Réserve leiden

Peter Goossens zal vanaf de zomer van 2023 het restaurant leiden van Hotel La Réserve te Knokke. In augustus vorig jaar werd bekend dat La Réserve werd overgenomen door Bart Versluys en Marc Coucke.

Tussen Kruisem en Knokke
Het voornemen van Coucke en Versluys om van het iconische hotel La Réserve in Knokke een toonaangevend luxehotel te maken komt met het aantrekken van driesterrenchef Peter Goossens nog wat dichterbij. Volgens een persbericht zal Peter Goossens vanaf de zomer van 2023, wanneer het vernieuwde restaurant van het hotel opent, zijn tijd verdelen tussen zijn driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem en La Réserve. “Peter zal de volledige verantwoordelijkheid, coördinatie én de receptuur van het nieuwe restaurant van La Réserve voor zijn rekening nemen”, klinkt het in het persbericht.

Enthousiast
“Al bij het ondertekenen van het contract van La Réserve, zat ik met Peter Goossens in mijn hoofd”, zegt Coucke. “We hebben boeiende en geëngageerde gesprekken achter de rug en ben meer dan vereerd dat hij de drijvende kracht zal worden achter het restaurant van La Réserve.” Ook Goossens toont zich enthousiast. “Vanaf het eerste gesprek werd ik meegezogen door het enthousiasme rond dit project. Het is zo mooi dat ik er simpelweg deel van wil uitmaken. Ik ben heel blij dat ik met mijn ervaring en inspiratie deze unieke locatie mee kan helpen uitbouwen. La Réserve wordt een culinaire hotspot, zowel voor gasten van het hotel als voor de bezoekers van Knokke Heist.”
Eddy Walravens, de man die de dagelijkse werking van hotel La Réserve zal leiden, zegt verheugd te zijn. “De hotelgasten zullen – zowel voor ontbijt, lunch als diner- kunnen genieten van de keuken van Peter Goossens. Zo willen we onze bestaande gasten van La Réserve nog meer verwennen en ook nieuwe aantrekken. Daarenboven bieden we onze talentvolle werknemers een unieke gelegenheid om mee te groeien met ons Hotel. We zitten perfect op schema om tegen de zomer van 2023 de kwaliteit van een 5 sterren hotel aan te bieden!”

Ambitie
Binnen het vernieuwde La Réserve zal de focus liggen op een nieuwe lobby, een upgrade van de wellness & spa en het terras met zicht op het Zegemeer. Een totaal investering van meer dan 7 miljoen. Met de investering voor het restaurant wil men van het restaurant een top brasserie maken maar niet noodzakelijk een sterren restaurant. Peter Goossens wil zijn signatuur plaatsen onder bekende gerechten, uitgewerkt met veel respect voor lokale producten. Hij wil een keuken creëren met gerechten die hij zelf graag dagdagelijks eet en kijkt er naar uit om ze met veel plezier aan te bieden aan de gasten van La Réserve. Gezien de nabijheid van de zee zal dit een belangrijke (doch niet de enige) bron van inspiratie zijn. Het verschil zal gemaakt worden op elk moment van de dag: zo zal er ook een top ontbijt aangeboden worden voor zowel hotelgasten als bezoekers. Het vernieuwde restaurant zal openen in de zomer van 2023. “Mijn lijfspreuk is ‘ I am easily satisfied with the very best ‘ en ik probeer dat in alle projecten te verwezenlijken.” volgens Bart Versluys. “Onze ambitie met La Réserve is duidelijk en wie beter dan Peter Goossens zal ons ook culinair naar de hemelse sferen brengen. Ik kijk er bovendien geweldig naar uit om samen het interieur en de look and feel te ontwikkelen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*