Pauwels Sauzen wordt exclusieve distributeur van de olie- en vetmerken van Wouters in België en Frankrijk

Pauwels sauzen, één van de grootste sauzenproducenten in Europa en gekend van onder andere de wielerteams Pauwels Sauzen – Bingoal (veldrijden) en Bingoal – Pauwels Sauzen – Wallonie Bruxelles (wegwielrennen), versterkt daarmee haar positie in de Belgische en Franse foodservicemarkt.

Als één van de grootste sauzenproducenten in Europa treedt Pauwels Sauzen voortaan ook op als de exclusieve verdeler van de oliën en vetten van Wouters N.V. in de Belgische en Franse markt van frituren, snackbars, cafetaria’s en ook de volledige voedingsindustrie. De producten zijn in de markt bekend onder verschillende merknamen zoals Fribel, Bofri en Palmax. Daarnaast zal Pauwels Sauzen ook diverse vetten en oliën onder private label verdelen.

Naast een ruim assortiment sauzen verdeelt Pauwels Sauzen sinds 1994 ook een assortiment kwalitatieve vetten en oliën aan de professionele gebruiker. Met name in de Belgische foodservicemarkt doen het Pauwels BLAUW (100% plantaardig vet), Pauwels ORANJE (65% rund, 35% plantaardig vet), Pauwels GROEN (100% palmvet) en de Pauwels Frituurolie heel wat belletjes rinkelen. Dankzij de uitbreiding van dat bestaande assortiment met het merkenportfolio oliën en vetten van Wouters zet Pauwels Sauzen haar positie als totaalaanbieder nu extra kracht bij:

“We zijn in de eerste plaats zeer verheugd met deze kwalitatieve uitbreiding van het aanbod”, zegt Joeri Vandermeeren, Commercial Manager OOH. “De vetten en oliën van Wouters passen naadloos bij het bestaande assortiment sauzen en vetten van Pauwels Sauzen. Bovendien breiden we met deze stap een mooi vervolg aan de groei die Pauwels Sauzen de afgelopen jaren heeft gerealiseerd in de Belgische en ook Franse foodservicemarkt. Met ons ruime assortiment kunnen we nu nog meer aan de wensen van onze klanten voldoen en hopen we als Pauwels Sauzen meer dan ooit een uitstekende partner voor onze klanten te kunnen zijn”.

Over Pauwels Sauzen

Met een jaarlijkse productie van 100 miljoen kilogram aan sauzen is Pauwels is één van de grootste sauzenfabrikanten in Europa. De Belgische fabrikant is een sterke speler in private label-sauzen voor de retail, export en de voedingsindustrie, alsook in de functie van co-packer voor talloze A-merken. Daarnaast is Pauwels Sauzen onder de eigen merknaam ook één van de belangrijkste spelers in de Belgische en Noord-Franse foodservicemarkt. De sauzen van Pauwels verspreiden zich bijgevolg over de hele wereld in allerlei smaken en verpakkingen.

Het succes van Pauwels Sauzen, met de hoofdzetel in het Antwerpse Oelegem, is gegroeid uit verscheidene geslaagde overnames en de gezonde handelsgeest van enkele ondernemende families. De fabrikant combineert de productie van kwalitatieve sauzen aan een uiterst efficiënt productieproces en biedt bovendien uitstekende service in de markt. Daarnaast blijft het bedrijf al verschillende jaren actief investeren in haar personeel en het machinepark van de twee productiesites in België (Oelegem en Herent) .

Over Wouters

Wouters N.V. is een in Lokeren gevestigd familiebedrijf, dat al bijna 100 jaar actief is in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten. Het bedrijf verkoopt deze producten voornamelijk in het foodservicekanaal en aan de voedingsindustrie. De producten zijn in de markt bekend onder verschillende merknamen zoals Fribel, Bofri en Palmax. Wouters in Lokeren blijft zich in de toekomst primair richten op de productie en verkoop van de bakkerijgrondstoffen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*