Park Inn by Radisson Berchem geopend

Park Inn by Radisson opende op 17 juni een nieuwe vestiging in Berchem. Park Inn Berchem biedt de beste faciliteiten in de groene long van Antwerpen, op wandelafstand van trein, tram, bus én op een boogscheut van de luchthaven.

Het hotel speelt in op de toenemende verkeersdruk in de stad door zich te positioneren aan de rand, op wandelafstand van het trein- en busstation, dichtbij verschillende tramlijnen en op een boogscheut van de luchthaven van Deurne en de Antwerpse haven. In combinatie met state-of-the-art-omkadering en een toplocatie nabij de Dageraadplaats belooft het hotel een totaalervaring te bieden aan haar gasten.

We zijn verheugd om onze gasten en klanten een volledig nieuwe ervaring te kunnen aanbieden! Onze grootste troeven – bereikbaarheid en de uitrusting van zowel onze verschillende meeting- en conferentieruimtes als onze kamers – kunnen ons meteen neerzetten als één van de tophotels in Antwerpen. Met een perfecte locatie, dichtbij de populaire, trendy Dageraadplaats, willen we onze gasten en klanten een volledig plaatje aanbieden”, zegt Laurent Heusdens, General Manager van Park Inn by Radisson Berchem.

De hotelbarometer van Toerisme Vlaanderen geeft aan dat de bezettingsgraad in Antwerpen de voorbije drie jaar met maar liefst 4% is gestegen. Antwerpen wordt een steeds populairdere ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als zakelijke samenkomsten. Tegelijk wordt de stad steeds moeilijker te bereiken met de wagen door een toenemende verkeersdrukte en initiatieven zoals de Lage EmmissieZone (LEZ).

Met onze locatie aan de rand van de stad kunnen we zowel zakelijke klanten als toeristen uit binnen- en buitenland een oplossing bieden. Onze gasten kunnen hun wagen hier parkeren aan een voordelig tarief, om hun weg verder te zetten met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld voor een avondje opera of een optreden in het Sportpaleis. Daarnaast zijn er vele moderne vervoersmogelijkheden aanwezig zoals deelfietsen en -steps en voldoende elektrische laadpalen voor wagens. Tegelijk geldt Berchem nog steeds als rustige buurt waar de groene ontwikkeling in volle opmars is. Deze locatie is vandaag al veelbelovend en belooft in de toekomst nog veel aantrekkelijker te worden als HUB net buiten het historische centrum,” vertelt Laurent Heusdens.

 

Historisch belang

De locatie dichtbij Zurenborg is mooi meegenomen voor gasten, maar het historische belang van de hippe buurt krijgt ook binnenin Park Inn Berchem de nodige aandacht. Zo worden bijvoorbeeld meetingruimtes en conferentiezalen ingericht die genoemd zijn naar de Cogels-Osylei, de hoofdstraat van Zurenborg en het architecturale hart van de omgeving.

Deze ruimtes worden bovendien uitgerust met de modernste technologie waardoor ze aantrekkelijk en toegankelijk zijn voor zakelijke gebruikers en evenementen. “Onze zakelijke ruimtes én onze hotelkamers worden allemaal uitgerust met de Chromecast-technologie van Google. Geen gedoe met betaaltelevisie: in het hotel van de toekomst vervullen we alle noden van de klant. Daarnaast voorzien we gratis internettoegang voor alle klanten, zowel draadloos als bedraad, aan de hoogste snelheden. Zo zal Park Inn by Radisson Berchem snel gekend staan als een sterke speler in de Meetings & Events-markt,” legt Laurent Heusdens uit.

De 142 kamers zijn stijlvol en hedendaags ingericht met een design dat afgestemd is op de locatie in het midden van de zakelijke HUB. Elke kamer heeft comfortabele meubels, bedden, vloeren, gordijnen, verlichting en decoratie. Het RBG Grill-restaurant ter plaatse biedt ook voor de culinaire liefhebbers een aangename eet- en drinkervaring.