PannenCoucken van Roger van Damme

In Durbuy opende Roger van Damme samen met investeerders de eerste Désirée nieuwe stijl. De verbouwing van de Antwerpse flagshipstore is nog niet voor morgen. Durbuy, de grote speeltuin van Marc Coucke, had nog geen speeltuin met bijhorende tea-room. Zo begon het verhaal van Désirée in Durbuy.

Antwerpse droom
Désirée zou het nieuwste project worden met de handtekening van Roger van Damme in Antwerpen. Maar de plannen van de investeerders Christian Teunissen en Frederik Snauwaert om een nieuw elan te geven aan het Antwerpse pannenkoekenhuis Desiré de Lille stuit voorlopig op verzet van de omwonenden. Roger van Damme zou het creatief brein worden van de luxe tea room. Terwijl de investeerders bezig waren met het pand, tekende Roger van Damme een nieuwe lijn uit, die van Désirée. Momenteel draait Désirée in Antwerpen op het oude straat- en tuinterras en de shop-in-shop die er werd geopend. Dat gebeurt met ongeveer veertig producten die onder de merknaam gelanceerd worden.

Ardense speeltuin
Drie jaar geleden kreeg Marc Coucke een pand aangeboden in het centrum van Durbuy. Het is het enige huis met zuidelijk gerichte tuin in het centrum van het stadje. En met zijn eigen torentje heeft het iets van een kasteel. De link naar de fantasie van kinderen werd vlug gelegd zeker daar er in het stadje nog geen speeltuin was. Kinderen en speeltuin: daar horen pannenkoeken en wafels bij dachten ook Christian Teunissen, zijn zakenpartner Frederik Snauwaert en Roger van Damme. Het draaiboek voor de inrichting van Désirée Antwerpen lag klaar, dus gingen ze daarmee aan de slag.

Op tijd
De streefdatum voor de opening van 1 juli werd net niet gehaald, pas enkele dagen later draaide de nieuwe zaak op volle toeren. Dat had alles te maken met de verbouwingswerken waardoor ook de installatie van de keuken iets achterop hinkte. Pas nu zal de unieke lacquemantswafel te verkrijgen zijn. Want die deeg moet één week rusten. Désirée is ondertussen een vlot draaiende brasserie, een high-tea lounge en een winkel.

foto: by desiree

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*