Pairi Daiza resorts gesloten

Omdat het Nationaal Crisicentrum verbood om het Dierenpark Pairi Daiza open te stellen voor hotelgasten werd besloten om ook de hotels te sluiten. Dat net tijdens de eindejaarsperiode.

Naar eigen zeggen had het park nochtans op 1 december groen licht gekregen van de lokale autoriteiten om het resort (waar zo’n 400 personen kunnen verblijven) te openen, mits bepaalde zelfopgelegde voorwaarden.

Een pijnlijk moment voor de uitbater die de beslissing niet kan begrijpen. Volgens Pairi Daiza heeft elke hotelgast maar liefst 120 vierkante meter ter beschikking. Komt daarbij dat maskerdracht verplicht is wanneer social distancing niet gerespecteerd kan worden. Een vergelijking met een winkelstraat en een park van 70 hectare wordt dan ook vlug gemaakt. Deze sluiting laat een bittere nasmaak achter, klinkt het dan ook.

Doorspoelen
Alle gereserveerde overnachtingen voor de eindejaarsperiode worden verplaatst naar een nieuwe datum in het seizoen 2021, meldt Pairi Daiza. “We zullen er alles aan doen om hen later een onvergetelijke ervaring aan te bieden, om samen met ons de teleurstelling door te spoelen”, aldus het park.

Foto: Pairi Daiza

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*