Overnemers Ellis Burger trekken naar de rechter

Midden 2018 verwierven Gimv en Top Brands – de eigenaar van Wasbar en van de masterfranchises voor Pizza Hut en de bakkerijen Paul in ons land – bijna driekwart van de aandelen van Ellis Burger, dat 10 jaar geleden werd opgericht door Thierry Canetta, David Claeys, Robin Manso, Yannick Berkvens en Amaury Hendrickx. Medeoprichter en CEO Thierry Canetta bleef na de instap van Gimv en Top Brands minderheidsaandeelhouder, en ook medeoprichter Amaury Hendrickx behield een kleine participatie. Gimv en Top Brands hebben de voorbije maanden nog eens enkele miljoenen euro’s op tafel gelegd om de hamburgerketen die 23 eigen restaurants heeft, waarvan 15 in België, door de coronacrisis te loodsen. Maar de overname van twee jaar geleden heeft een juridisch staartje gekregen. De twee investeerders vinden dat ze misleid zijn bij de deal.

Vorig jaar heeft Ellis Burger zich niet gehouden aan bepaalde afspraken met haar banken, zo leren we. Vervolgens werden er besprekingen opgestart tussen het bedrijf, zijn aandeelhouders en zijn banken, waarvan ING België de belangrijkste is. Toen brak de coronavirus crisis uit, en Ellis Burger moest zijn restaurants sluiten. “Bij de verkoop werd het bedrijf in een veel rooskleuriger licht gepresenteerd dan het eigenlijk was.” “

Eind vorig jaar reeds werd Thierry Canetta als CEO bedankt en vervangen door Stef Meulemans, eigenaar en CEO van Top Brands. En de kopers van Ellis Burger hebben een rechtszaak tegen de verkopers aangespannen, zo leren we. Canetta, Gimv en Top Brands gaven geen commentaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*