Oude dame La Villa Lorraine krijgt facelift

La Villa Lorraine is na een extreme make-over heropend. Het bekende Brusselse restaurant gaat nu door het leven als La Villa Lorraine by Yves Mattagne. Gans het interieur kreeg een volledige facelift. Maar ook de keuken en de menukaarten werd drastisch verjongd en veranderd.

Oude dame

La Villa Lorraine is een gerespecteerde ‘oude dame’ in de Belgische gastronomische wereld. Het Brusselse restaurant aan het Ter Kamerenbos was in 1939 het eerste en enige Belgische restaurant dat een Michelinster kreeg. In 1972 werd La Villa Lorraine het allereerste driesterrenrestaurant buiten Frankrijk. De laatste decennia ging de reputatie van het restaurant wat tanen. Vlak voor de sluiting op 22 februari 2020, had La Villa Lorraine geen sterren meer. De oude dame had volgens ingewijden moeite om de moderne culinaire trends te volgen.

Extreme make-over

De naam is gebleven, maar voor de rest is alles verjongd en veranderd. Na de extreme make-over is La Villa Lorraine qua interieur haast niet meer te herkennen. De vroegere pompeuze en oubollige stijl is vervangen door een hip, modern design.

Mattagne

Ook de keuken is drastisch vernieuwd. Yves Mattagne, die jarenlang de scepter zwaaide over het tweesterrenrestaurant Sea Grill, heeft nu de touwtjes in handen genomen. Hij tekent voor de nieuwe menu’s en gerechten die aangepast zijn aan deze tijden.

Twee formules

Yves Mattagne koos ervoor om te werken met 2 formules en splitste daarvoor La Villa Lorraine op. In de loungebar krijgt de gast naar verluidt ‘gepimpt streetfood’ onder de kiezen. In een formeler restaurantgedeelte wordt een moderne, culinaire keuken geserveerd. Het is de bedoeling dat La Villa Lorraine opnieuw hoog gaat scoren. Het is een publiek geheim dat het management – dat ook de zusterrestaurants La Villa Emily en La Villa in the Sky (elk met een ster) beheert- na de grote investeringen ook voor La Villa Lorraine mikt op een Michelinster. Zelfs een verbouwde oude dame wil een sieraad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*