Oud station in Scheldewindeke wordt restaurant Sylvester

In het 160 jaar oude plattelandsstation in Scheldewindeke is restaurant Sylvester geopend. Het is reeds de derde horecazaak van ondernemer Sylvester Parmentier.

In Scheldewindeke, deelgemeente van Oosterzeele, zijn eethuizen maar dun bezaaid. Daar is met restaurant Sylvester nu verandering in gekomen. De zaak, die de naam kreeg van ondernemer Sylvester Parmentier, is gehuisvest in het oude plattelandsstation van Scheldewindeke, dat bemand was tot 2013.

Derde horecazaak

Hoewel Sylvester Parmentier nog maar 36 jaar is, heeft hij al 20 jaar ervaring in de horeca. Nadat hij actief was in enkele gerenommeerde Gentse horecazaken, nam hij de brasserie Et Alors op de Zeedijk in Oostende over. Daarna volgde het volkscafé Het Ketske in Bottelare. En nu opende hij dus Restaurant Sylvester in Scheldewindeke.

Eigentijds interieur en keuken

Zoals gezegd is restaurant Sylvester gehuisvest in het oude station van Scheldewindeke. Het stationsgebouw kreeg wel een grondige renovatie. Alleen een oude bank verwijst nog naar het verleden van wachtzaal. Verder kreeg het restaurant een eigentijds interieur met een 50-tal zitplaatsen. Buiten op een verwarmd terras kunnen nog 40 mensen plaatsnemen.  

De keuken serveert een Frans-Belgische keuken, maar met een hedendaagse invulling en twist. Er wordt vooral gekookt met lokale ingrediënten en producten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*