Otore vervangt De Vork van Luc Bellings

Op de dag dat de Michelinsterren werden uitgereikt was er nog horecanieuws te rapen. Twee chefs die de sector de voorbije jaren zonder respect behandeld hebben, hebben elkaar gevonden. Chef-kok Pajtim Bajrami neemt de zaak van Luc Bellings over.

Geen ster op een vork
Luc Bellings kondigde zelf aan dat hij geen ster meer wil van Michelin. Niet dat hij iets heeft tegen de nominatie maar eind augustus stopt hij met de zaak ‘De Vork van Luc Bellings’. De Vork had sinds 2017 een Michelinster, maar Bellings levert die dus zelf in. Hij vond het tegenover Michelin niet fair mocht het restaurant nog enkele maanden vermeld staan terwijl de sluiting een feit is. De 57-jarige chef, die verhuisd naar Spanje, wil het rustiger aan doen en meer tijd nemen voor familie en vrienden. De plannen voor de overname en de verhuis zijn er al een tijdje maar nu werd er in de persoon van Pajtim Bajarmi een overnemer gevonden.

Familieband
Begin september zal aan de Luikersteenweg te Hasselt ‘Otore’ openen. Begin 2021 zei chef Pajtim Bajrami het Truiense restaurant Stadt van Luijck nog vaarwel. Hij trok naar Luxemburg waar hij in de potten roerde van Château de Mirwart. Maar het hotelgebeuren bleek niks voor hem. Bovendien kon hij door de onregelmatige uren en de afstand niet genoeg bij zijn gezin zijn. Nu zal hij boven de te openen zaak wonen. De ambities van de chef kok liggen alvast behoorlijk hoog. Hij hoopt, en lijkt er zelfs zeker van, zo snel mogelijk zijn eerste ster binnen te halen.

Onprofessioneel
Luc Bellings heeft een niet onbesproken horecaparcours achter de rug maar velen kennen hem als (redactioneel) medewerker van de populistische krant Het Laatste Nieuws. Vooral in de zomermaanden wist hij al talrijke horeca zaken met zijn recensies de grond in te boren. Oncollegiale opmerkingen en niet gestaafde uitlatingen lieten vaak noch de lezer noch de betrokken restaurants onberoerd. Nu hij pas eind augustus stopt met zijn restaurant zit de schrik, zeker aan de kust, er in dat hij zich de komende zomer noch onsympathieker en onprofessioneler zal uitlaten over zijn (bijna) ex collega’s . Patjim Bajarmi jaagde zowat alle chefs en keukenpersoneel in het harnas door zijn optreden in de televisie reeks ‘Ja Chef’. Als een dictatoriale tiran raasde hij door de keuken waarbij verbale vernederingen en scheldtirades zijn handelsmerk leken te zijn. Een beeld van een chef dat hem niet door iedereen in het vak met dank werd afgenomen.

Foto:©SBS-vier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*