Optimale luchtstroom met de LG Round Cassette

LG creëert met flexibele klimaatsystemen ideale condities voor een aangenaam verblijf in uw horecazaak. Met de LG Round Cassette wordt een optimale luchtstroomregeling gecombineerd met design. Een ideale keuze voor restauranthouders die op zoek zijn naar een stijlvol interieurontwerp en uitstekende prestaties inzake klimaatbeheersing.

Bij productontwerpen van klimaatsystemen voor de horeca worden prestaties vaak opgeofferd voor design en gebruiksgemak. Bij de nieuwe LG Round Cassette is dit niet het geval. LG is erin geslaagd om design en gebruiksgemak samen met prestaties in één dynamische unit onder te brengen.

Premium Design

Plafonds hebben een grote invloed op de uitstraling van een horecazaak. Daarom besteden ontwerpers veel aandacht aan het design van een klimaatbeheersingscassette. Een aan een plafond gemonteerde cassette wordt immers een beeldbepalend element in het interieur van een ruimte. De nieuwe LG Round Cassette, winnaar van de Red Dot Award 2019, levert een geavanceerd ontwerp dat een finishing touch vormt voor een stijlvol interieur. Zeker bij trendy restaurants, waar geen plafonds zijn toegepast en een eerder industriële look wordt nagestreefd, komt deze LG Round Cassette goed tot zijn recht.

Eenvoudige installatie

De LG Round Cassette richt zich niet alleen op design, maar verhoogt ook het gemak voor installateurs. Het installeren kost beduidend minder tijd. Zo bevinden alle elektrische aansluitingen zich aan de buitenzijde van de unit in een aansluitkastje.

Door de hoogte van de Cassette te verkleinen naar 33 cm, verbetert het de toegankelijkheid bij de installatie en openheid van een ruimte. Bovendien worden de condensafvoer en de koudemiddelleidingen op één plaats samengebracht om de leidingen te minimaliseren. Tevens zijn de nieuwe LG cassette modellen toepasbaar op alle LG VRF-systemen en tevens leverbaar als singel splitsysteem in de vermogens. Door al deze modaliteiten behoren onnodig ingewikkelde installatiewerkzaamheden tot het verleden.

Optimale luchtstroomregeling

De LG Round Cassette overtreft de verwachtingen ook qua prestaties. Traditionele binnenunits van een cassette maken gebruik van drie afzonderlijke luchtuitlaten die lucht in drie richtingen verspreidt en daardoor blinde vlekken creëert. De nieuwe LG Round Cassette minimaliseert de aansluitingen in de cirkelvormige ventilatieopening voor een goed verdeelde luchtstroom, zonder blinde vlekken.

Gebruikers kunnen bovendien Crystal Vanes toepassen voor 6-staps precisieregeling om koele of warme lucht te verspreiden naar waar dat nodig is. Deze configuratie is tweemaal zo nauwkeurig als de 3-traps luchtstroomregeling van andere ronde cassettes. De LG Round Cassette beschikt over een zeer geavanceerde luchtstroom techniek met een perfecte cirkelvormige wind en nauwkeurige luchtstroomregeling, die het mogelijk maakt om ruimtes comfortabel te koelen en verwarmen. Naast al deze hoge prestaties is het geluidsniveau met 39 dB(A) tijdens de werking ook nog eens zeer laag te noemen. De LG Round Cassette is beschikbaar in 7, 10 en 14 kW.

Positief nieuws

“De introductie van de nieuwe LG Round Cassette is positief nieuws voor zowel de installateur als de eindgebruiker ”, vertelt Pieter van der Poorten, Sales Manager LG Air Solution. “Installateurs kunnen met gemak een cassette installeren en eindgebruikers hebben meerdere opties om een ruimte te koelen of te verwarmen. De LG Round Cassette voldoet daarbij aan de behoeften van klanten op het gebied van prestatie en ontwerp.”

LG Cassette unit

De horeca-uitbater kan ook kiezen voor de (rechthoekige) LG Cassette unit. Deze cassette beschikt over een aanwezigheidssensor, wat energiebesparend is.

De zeer lage inbouwhoogte van de Cassette units zorgt ervoor dat de LG Cassette unit eenvoudig geïnstalleerd kan worden in allerlei ruimtes. Deze Cassette beschikt over een aanwezigheidssensor, waardoor deze een stuk energiezuiniger is. De sensor checkt regelmatig op de aanwezigheid van mensen en beweging. Hierdoor kan de Cassette zichzelf terugvoeren of uitschakelen als er niemand in de ruimte aanwezig is. Op die manier wordt er een aanzienlijke hoeveelheid energie bespaard. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van de wifi module de Cassette op afstand aan te sturen met de LG Smart Thinq app. De wifi module werkt op alle single CAC producten.

Belangrijkste kenmerken

  • Slechts één systeem nodig voor koelen of verwarmen
  • Geschikt als hoofdverwarming
  • Zeer energiezuinig (rendement circa 400~446%)
  • Door directe luchtverwarming geen vertraging
  • Fluisterstille werking & verse luchttoevoer mogelijk (opt.)
  • De verschillende uitblaaspatronen zorgen voor een optimale luchtverdeling
  • Units voorzien van extra uitblaasmogelijkheid voor aangrenzende ruimten
  • Bediening mogelijk via lokale of centrale regeling
  • Vijf jaar garantie

Meer info via https://www.lgklimaat.be/nieuws/de-cirkel-is-rond-met-de-nieuwe-lg-round-cassette/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*