Oproep tot deelname voor Europese culinaire wedstrijd Olivier Roellinger rond duurzame vis

Ook in 2023 daagt de culinaire competitie Olivier Roellinger chefs en zaalpersoneel uit om te kiezen voor duurzame vis en hun klanten hierover correct te informeren.

De Concours Olivier Roellinger staat open voor jonge chef-koks (onder de 35) en studenten die een horeca-opleiding (chef of kelner) volgen in een Europees land. Chefs en chefs in opleiding moeten twee recepten met duurzame vis en zeevruchten creëren, en zich voorbereiden op praktische tests en een mondelinge presentatie rond hun duurzame keuze. Kelners in opleiding dingen mee in een aparte wedstrijdcategorie: naast praktische testen, moeten zij zich voorbereiden op een mondelinge presentatie rond de duurzame vis op het menu.

De brochure met de algemene voorstelling van de wedstrijd, de regels en prijzen vind je hier in het Engels, Frans of Spaans. Deelnemen kan in een van deze drie talen.

Heb je als jonge horeca-professional interesse om deel te nemen aan dit grote avontuur? Neem dan vandaag nog contact op met hoofdorganisator Ethic Ocean (concours@ethic-ocean.org) voor het verkrijgen van instructies en registratieformulier. Jouw kandidatuur inzenden kan nog tot 9 januari 2023.

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) is partner in de wedstrijd, en hoopt terug heel wat kandidaten uit België en Nederland te kunnen verwelkomen!

Meer info in het Nederlands vind je op het digitaal mediakanaal Testerep magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*