Opening Le Pristine

Het was al een tijdlang aangekondigd en er werd naar uitgekeken maar nu staat de datum van de opening van Le Pristine, het nieuwste horecaconcept van Sergio Herman. Dinsdag 14 juli openen Le Pristine restaurant en Le Pristine Café hun deuren in Antwerpen.

Smakelijk feest
Het nieuwste restaurant van Sergio Herman brengt Zeeuwse terroir met Italiaanse flair en breekt sterk met alles wat hij eerder al heeft neergezet, en dat is heel wat. De laatste maanden heeft het kernteam van Le Pristine zich zorgvuldig kunnen voorbereiden om dit veelzijdige project in al zijn glorie te openen voor het grote publiek. “Eten in Le Pristine moet een feest zijn. Als chef wil ik niets liever dan mensen verliefd te laten worden op pure smaken, verrassende combinaties en de ingrediënten van mijn roots.” verteld Sergio Herman die weer zin heeft om zelf te koken. De keuken van het fine casual Le Pristine restaurant brengt een unieke mix van traditie en innovatie met een uitgebreide en gebalanceerde wijnkaart die daar perfect bij aansluit. Sergio’s Zeeuwse herkomst vindt men terug in de vis, schaal- en schelpdieren op de menukaart.

Café en restaurant
In Le Pristine Café, vooraan in het pand, kan men overdag terecht voor een snelle lunch en gerechten uit de houtoven in combinatie met smaakvolle cocktails en wijnen per glas. Vanaf 16 uur start het aperitiefmoment en wordt er barfood & antipasti geserveerd. Dit café-concept onderscheidt zich van het restaurant vanwege het laagdrempelige karakter omdat er niet gereserveerd dient te worden. Het restaurant beschikt over een overdekte patio en een ruim buitenterras die beide afgesloten zijn van de drukte van de stad. Zowel voor het restaurant als de patio zal gereserveerd kunnen worden. Dagelijks zullen er echter ook enkele tafels beschikbaar zijn voor last-minute reserveringen. De gerechten van beide concepten zijn Sergio Herman’s ode aan de klasse en flair van de rijke Italiaanse keuken gebracht met lokale ingrediënten. Le Pristine wil een hoog internationaal niveau uitstralen, niet alleen in de keuken maar ook door het eigentijdse en klassevolle maar vooral indrukwekkende interieur. Samen met de interieurontwerpers Peter Bundgaard en Signe Bindslev Henriksen van Space Copenhagen uit Denemarken werd elk detail welbewust gekozen. Van het Belgische linnen en arduin tot het Dutch design van bevriende ontwerpers.

Team
Sergio Herman is erin geslaagd om talentvolle chefs en servicemedewerkers mee te nemen die in zijn andere restaurants opgeleid zijn en ervaring hebben opgedaan. Het Le Pristine team bestaat uit: Headchefs Chris Blom (Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic) en Thomas D’Hooghe (Clandestino, Hemelrijk, Pure C). Restaurant manager Willem Van den Broeck (Noma – Kopenhagen, Tokyo, Sydney en Tulum, 2010 best sommelier of Belgium). Maître Carl Verrelst (Luzine, Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic) en Assistent-Maître Willem Broos (The Jane, dEssensi).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*