Opening Horeca Expo met uitreiking Innovation Awards

Na de vastberaden heropstart in november vorig jaar, beloofde de 33e editie van de vakbeurs Horeca Expo opnieuw hét trefpunt te worden voor de hospitality sector. De belangrijkste spelers uit de sector hebben duidelijk de weg gevonden naar de beurs, die op zondag 20 november opende in Flanders Expo te Gent.

Meer dan een beurs
Horeca Expo is niet alleen kennis maken met nieuwe of bestaande producten, installaties en diensten bij meer dan 500 exposanten, maar het is dankzij een goede organisatie ook de plaats om kennis te vergaren, te discussiëren en te netwerken.

Opening en Innovations
Tijdens zijn openingstoespraak had Executive President Dirk Van Roy het over de voorbije ‘mindere’ jaren maar ook over het dynamische van de huidige standhouders en de onverbeten inzet van het Horeca Expo team onder leiding van Nancy Lippens. Ook werd Kenneth Verheyden voorgesteld als nieuwe CEO van Easyfairs België. De Gentse Burgemeester benadrukte het belang van de horeca voor Gent. Daarna was het Nancy Lippens die de winnaars, elk in hun categorie, van de Innovation Awards mocht bekend maken. Uit de vele inschrijvingen had een vakjury een shortlist van innovaties geselecteerd die in aanmerking kwamen voor een Innovation Award. Een professionele vakjury selecteerde winnaars binnen vijf categorieën. Binnen de categorie Food werd de laureaat Koppert Cress met zijn nieuw assortiment Planifolia. Zo kan de firma Nederlandse vanille op de markt brengen. In de categorie Beverages maakte Cnudde nv indruk met de nieuwe UPFOAM. De nieuwe UPFOAM is de ideale oplossing om met slechts een paar druppels een romig, dicht en langdurig schuim te creëren voor de bereiding van dranken en cocktails. Het is eenvoudig en snel te gebruiken en houdt – in tegenstelling tot eiwit – geen enkel risico in. In die niet steeds gemakkelijke categorie Technologie ging de eerste prijs naar Growzer van one2three. Growzer is een managementplatform dat toelaat om makkelijk de foodcost te berekenen, aan menu engineering/voorraadbeheer te doen en online bestellingen te plaatsen bij de leveranciers. Na maanden ontwikkeling is het nu voor het eerst dat de integratie tussen beide platformen echt doorgetrokken wordt. Meiko Belgium mocht de winnende award in de categorie Kitchen Equipment in ontvangst nemen. Het flessenwassysteem van MEIKO maakt het mogelijk om flessen en karaffen op hygiënische en verantwoorde wijze te reinigen. Het systeem bestaat uit een speciale korf en adapter, waarmee een (bestaande) MEIKO glazenspoelmachine eenvoudig en snel omgebouwd kan worden tot een flessenwasmachine. De machine reinigt vervolgens per wascyclus 16 flessen in een mum van tijd hygiënisch schoon. Slots Pure Textilles werd laureaat in de categorie Furniture & Decoration met Kanvazz, naadloos geweven muurbekleding. Kanvazz Orchidee is uniek voor de hotelsector door zijn technische eigenschappen: krasvast, UV bestendig, volledig naadloos aan te brengen, geluiddempend, brandvertragend, makkelijk te plaatsen en de mogelijkheid om volgens wens te personaliseren. Kanvazz Orchidee maakt deel uit van de Rainforrest collectie van het kamerhoog wandbehang. JAVA-koffies mocht een award ontvangen omdat de firma via reductie of compensatie van emissies in de koffieketen, hun uitstoot terugbrengt tot nul. Zo realiseren ze een impact op het milieu én steunen ze concrete klimaatprojecten bij koffieboeren in het Zuiden. De publieksprijs ging naar de alcoholvrije dranken van Gutts Drinks.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*