Innovation Awards uitgereikt tijdens opening van Horeca Expo

Met een openingsspeech door Dirk Van Roy en de uitreiking van de Innovation Awards werd de VIERdaagse vakbeurs Horeca Expo te Gent op zondag 19 november officieel geopend. Ook de Gentse burgemeester Mathias Declercq en minister Ben Weyts namen het woord.

Tijdens de openingsreceptie was er ook een speciaal dankwoord voor chef Peter Goossens voor alle inspanningen van de voorbije decennia voor de Belgische gastronomie én voor Horeca Expo. Daarnaast heel veel lof voor Nancy Lippens en haar team om de beurs toch maar ieder jaar weer op de rails te houden, met telkens weer dat oog voor innovaties en streven naar perfectie. Ondertussen waren in de wedstrijd- en demonstratiekeuken van hal 8 de kandidaten voor de Belgische selectie van Bocuse d’Or al aan de slag. Verderop in de hallen werd met trompetgeschal het Kapittel O’ de Flander op gang getrokken. In Chef’s Place waren de Belgische wijnbouwers aan zet.

Innovation Awards

Horeca Expo bekroont de meest innovatieve producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing kunnen bieden in vele horecazaken. Binnen de 6 categorieën: Food, Beverages, Technology, Kitchen Suplies & Equipment, Furniture & Decoration en Hospitality selecteerde een professionele vakjury de winnaars. In de categorie Kitchen Supplies & Equipment ontving Le Grand Foodtrailers een award met hun New Vintage foodtrailer. In de categorie Beverages was de Award voor Distillerie de Biercée/Brasserie des Légendes met hun 100% Belgische wodka op basis van biologische aardperen: vodka UTOPIE. De Food Awards was voor Botanic Spices met hun Aquafaba. Het poeder is een volledige natuurlijk product geproduceerd op basis van het sap van kikkererwten. Het heeft als bijzondere eigenschap dat het na mixen een fel schuimende structuur krijgt. Ideaal voor de veganist of voor mensen met een ei-allergie. De Technology Award was voor Strobbo met hun AI planning, een all-in software oplossing met payroll integratie, automatische Dimona -aangifte, en digitale tikklok. In de categorie Furniture & Decoration mocht Atelier Arena een Award ontvangen voor zijn Fern Leaf Imprint borden, handgemaakte borden met de afdruk van echte varenbladen. De Fridom minibars van Axcess kregen de Hospitality Award. De minibars combineren perfecte eenvoud en functionaliteit. De Sustainability Award ging naar Tork voor hun heel divers aanbod aan CO2 neutrale handdoek-, zeep- en toiletdispensers. De Visit award was voor The Cooking Bleuprints voor hun boekenreeks Koken is… .

Foto: Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*