Opening en uitreiking Awards en Culinaire Persoonlijkheid

Gisteren opende de 31e editie van Horeca Expo in de hallen van Flanders Expo te Gent.
Naast de traditionele openingstoespraak door Dirk Van Roy, CEO van Easyfairs Belgium, werden ook de de winnaars van de Innovation en Sustainability Awards bekend gemaakt.

Opening

Tijdens de openingstoespraak dankte Dirk Van Roy de talrijke partners, de 640 standhouders en medewerkers die tenslotte zorgen voor een allesomvattende horecabeurs met maar liefst 85 events. Ook de groene draad doorheen de beurs: Taste the green future werd benadrukt. Als enkele voorbeelden werden de groene route met exposanten die in de green spotlight staan en de diverse seminaries, demo’s of masterclasses die inspiratie, tips & tricks om ecologischer aan de slag te gaan voorschotelen, aangehaald. Ook de samenwerking met Kiwanis en met Too Good to Go, de app die het verschil wil maken om voedselverspilling tegen te gaan met een stand bij de ingang van hal 1 werd in de kijker geplaatst.

Awards

Samen met de officiële opening werden ook de Innovation en Sustainability Awards uitgereikt. Horeca Expo bekroont de meest innovatieve producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing kunnen bieden in vele horecazaken. Een professionele vakjury selecteerde de winnaars binnen de 5 categorieën Food, Beverages, Technology, Kitchen Equipment en Furniture & Decoration. Uit alle inzendingen werd tevens één of meerdere winnaars gekozen die met een Sustainability Award naar huis gingen. Die laatste erkenning wil de ecologische nieuwigheden in de kijker te zetten. In de categorie Food was de award voor Hendrik Dierendonck met de gerijpte ham Menapii. Bij de categorie Beverages was de winnaar Oud Beersel voor de Beer Box Frigo. De Innovation Award in de categorie Technology ging naar Brouwerij La Trappe voor de biologische circulaire waterzuivering. De Innovation Award Kitchen Equipment ging naar Handelsmij. Vermolen BV voor TPB tech. De laatste Innovation Award was voor Hiptray, dit in de categorie Furniture & Decoration.

Sustainability Awards

Voor de categorie Beverages ging de Sustainability Award naar Nespresso voor hun recycling programma. In de categorie Kitchen Equipment ging de award naar Meiko Belgium voor de ecologische vaatwasmachine M-iClean. Voor de categorie Interior & Decoration was er een award voor het milieubewuste verpakkingsconcept Bloom van Duni. In de categorie Food kon Too Good to Go, de app die voedselverspilling wil tegengaan, de Award niet ontlopen. De laatste Sustainability Award ging naar Sligro-ISPC voor Trens-Logic, een nieuwe efficiënte en duurzame vorm van distributie. De winnaars staan tentoongesteld in de inkomzone van hal 1.

Culinaire Persoonlijkheid

De officiële openingsreceptie werd afgesloten met de bekendmaking van de Culinaire Persoonlijkheid van het Jaar. Deze Award wordt uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de promotie van de gastronomie in België. Deze award stond dit jaar vanzelfsprekend in het teken van duurzaamheid. Seppe Nobels van Graanmarkt 13 te Antwerpen mocht de titel in ontvangst nemen. Door zijn kookstijl en passie voor de lokaal geteelde en seizoensgebonden keuken plaatste de winnaar stadslandbouw terug in de kijker. Met een kruidentuin en enkele bijenkorven op het dak van zijn restaurant doet hij al jaren aan urban farming. De chef, zijn equipe en Hotelschool Gent verzorgden ook de puike afsluitende receptie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*