Oostende pakt uit met culinaire stadscurator

De Stad aan Zee is de eerste stad die een culinaire stadscurator aanstelt. Burgemeester Bart Tommelein en toerismedirecteur Peter Craeymeersch stelden zopas topchef Kobe Desramaults aan als culinaire stadscurator. Hiermee is de Stad aan Zee de onbetwistbare pionier op dat vlak.

West-Vlaming Kobe Desramaults verwierf naam en faam als chef van zijn restaurant in De Wulf in Dranouter. Amper 25 lentes jong en er straalde al een ster boven het fornuis. Twaalf jaar later sloot hij de deuren en trok naar Gent. Hij lanceert er met Chambre Séparée een compleet nieuw concept. Met De Superette volgt een tweede project, een authentiek bakkerij waar je naast brood ook houtgestookte ovenpizza’s kunt bekomen. Eind dit jaar sluit hij Chambre Séparée en gaat in zee als culinaire stadscurator. “Dit is niet noodzakelijk de aanleiding voor mijn gastronomische avontuur in Oostende. Ik doe dit soort samenwerking eigenlijk niet, maar Oostende is een geval apart. Het verhaal sluit nauw aan bij wat ik graag vertel, bij wat mijn DNA is. Ik ga niet mee in de potten kijken van de chefs maar ga op zoek naar de pareltjes en wil die extra in de kijker stellen. Oostende zit bol van de heerlijkheden”, stelt de 39-jarige chef.

Burgemeester Bart Tommelein is in de wolken: “We vinden het een grote eer om samen te werken met hem. Als culinair curator zal Kobe met de diverse Oostendse chefs onze bewoners, bezoekers en toeristen aangenaam verrassen. De samenwerking loopt over een periode van een jaar, zeg maar 2020-2021. Daarna zien we wel.”

De kersverse culinaire stadscurator stelt dat het geenszins zijn bedoeling is om op zoek te gaan naar sterren. “Helemaal niet, maar wat we samen beogen is, de parels extra kleur geven. Hoe gaan we dat doen, simpel: we organiseren DIVERSE gastronomische evenementen met talent uit binnen en buiten de stad. Een wedstrijd Oostendse garnalenkrotten maken mag daarbij niet ontbreken en een authentiek James Ensorbanket staat op de agenda. Een gastronomisch event in het Fort Napoleon mag je alvast in het voorjaar verwachten.”

Georges Keters

Foto:

Bart Tommelein, Kobe Desramaults en Peter Craeymeersch. (Foto GK)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*