OOOST: Lekker Oost-Vlaams

OOOST promoot vanaf heden OOOST-Vlaamse streekproducten. Het is de nieuwe naam en een nieuw logo dat het Groot Vleeshuis – waar het vorige promotiecentrum in onder gebracht was – voor onbepaalde tijd moet doen vergeten. Het nieuwe logo werd op de nieuwe locatie onthuld.

Permanent
Meer dan een jaar geleden moest het Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, een initiatief van EROV (Economische Raad Oost-Vlaanderen) uit veiligheidsoverwegingen het Groot Vleeshuis aan de Gentse Groentemarkt verlaten. De stabiliteit van het gebouw liet en laat er geen publieke activiteiten meer toe. Vanonder het prachtig dakgebinte met de talrijke gedroogde hammen kon met hulp van de diensten van Stad Gent een pop-up opgestart worden op het Goudenleeuwplein in het huis De Valk. Met heel veel enthousiasme en vooral een geloof in de kwaliteit van het aanbod kon het team de geur van MAX wafels al vlug uit het gebouw krijgen. Wat begon als een pop-up krijgt nu een permanent karakter door het afsluiten van een handelshuur voor een langere periode. Een nieuwe locatie die vraagt om een nieuwe naam, een nieuw logo en een verfrissende aanpak.

Drie maal O
OOOST, met drie O’s, is vanaf heden het stabiele dak boven OOOST-Vlaamse streekproducten waar de drie pijlers ‘kopen, eten en beleven’ een thuis vinden. De drie onderdelen krijgen elk een sublogo. In de O’s schuilen een mand, een bord en een lepel. Streekproducten worden zo op drie manieren naar voor gebracht. De mand staat voor kopen in de shop aan het Goudenleeuwplein. Het bord staat voor eten in het restaurant dat bijna uitsluitend streekproducten aanwendt, terwijl de derde O een degustatie of proeflepel is die verwijst naar aankomende degustaties of workshops. Onder OOOST verwijst de ondertitel Lekker Oost-Vlaams naar de koepel waarbinnen EROV alle acties rond streekproducten coördineert en dan het uitbaten van het nieuwe centrum.

Toekomst en vernieuwing
Om de lange opsomming van nog geplande activiteiten door te knippen werd alvast één activiteit uitgelicht. Op zondag 28 augustus is er de ‘Toer Lekker Oost-Vlaams’. Die dag zullen meer dan 30 producenten uit de provincie hun deuren open zetten voor het grote publiek. Geen gewone opendeurdagen maar een kennismaking met de passie van de producent, met het achterliggend verhaal, en met het te proeven product. Verder zal in de eerste plaats met een nieuw elan gepromoot worden in het nieuwe centrum. Daarvoor wordt nog een opfrissing van het interieur voorzien die zeker zal aansluiten bij de look en feel van het nieuwe logo.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*