Ook horeca in voormalig Wintercircus

Als alles volgens plan verloopt opent eind dit jaar het Gentse Wintercircus. ‘TENT’, een groep ondernemers wil met tal van functies het merkwaardige gebouw deels teruggeven aan De Gentenaar met winkels een plaats voor evenementen en horeca.

Een grote TENT
TENT is een grote groep ondernemers en kennisinstellingen die een samenwerking rond het Wintercircus op de hoek van De Lammerstraat en Sint Pietersnieuwstraat zien zitten. TENT staat voor Together for Entrepreneurship, Networking and Technology, en is een organisatie die ontstond rond 15 bekende Gentse ondernemers, met klinkende namen als Nele Van Damme en Koenraad Belsac van Upgrade Estate, Alain De Taeye van TomTom, Jeroen Lemaire van het app-bedrijf In The Pocket, en Lorenz Bogaert, internet-ondernemer van Massive Media, eigenaar van onder meer Netlog en Twoo. Die sloegen de handen in elkaar met Voka en verschillende kennisinstellingen zoals Sogent, UGent, KULeuven en imec.

Technologie
De bedoeling is om het Wintercircus om te vormen tot het middelpunt van een netwerk met internationale uitstraling waar technologie en creativiteit elkaar ontmoeten. Tussen het Zuid, De bibliotheek De Krook en De Vooruit willen de initiatiefnemers een plaats creëren waar start-ups, scale-ups, onderzoekers, creatievelingen en beginnende en studentenondernemers uit de technologie sector elkaar kunnen ontmoeten. TENT wil een actieve gemeenschap zijn die de mens centraal plaatst, waar nieuwe impulsen worden gegeven aan technologie die de levenskwaliteit van mensen kan verbeteren. TENT wordt ook een open huis voor het grote publiek met ook aandacht voor kunst en creativiteit waar experimenteren centraal staat.

Ook evenementen en horeca
In mensentaal voor de mens in de straat betekent het dat het Wintercircus een ontmoetingsolaats met worden met winkels, een auditorium, plaats voor evenementen, werkplekken, horeca en een concertzaal. Die concertzaal biedt plaats aan 500 mensen. Naast een restaurant en een terrasbar zal vooral het centraal en overdekt binnenplein van 1.200 vierkante meter groot een hotspot voor evenementen worden. Pas wanneer alles op papier staat en getekend is door de bevoegde diensten zal TENT op zoek gaan naar partners, horeca-uitbaters voor de concrete invulling. Eind dit jaar zou het Wintercircus moeten opengaan. Wie interesse heeft om (mee) te werken in het Wintercircus, vindt alle info daarrond op www.wintercircus.gent.

WK Voetbaldorp

Eind dit jaar zal elke Vlaamse voetbalfan deze architecturale parel al kunnen bewonderen als toneel voor de WK-uitzendingen van de VRT/. In november en december zet het Wintercircus de deuren open als dé centrale plek voor de televisie uitzendingen rond het WK voetbal en de Rode Duivels. De geschiedenis van Gent als wieler- en sportstad heeft ongetwijfeld een rol gespeeld bij de beslissing maar ook de actieve medewerking van de Horeca was niet onbelangrijk. Verschillende hotels voorzien alvast al 900 overnachtingen voor die periode. 30 personen, crew en gasten voor 30 dagen.
foto: ©Wouter Rawoens

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*