Ook events bij Lokerse Nikki-Lounge

Even stond restaurant Nikki-Lounge te Lokeren (Eksaarde) te koop. Maar met het enthousiasme van de zoon en zijn jeugdvriend kan het restaurant toch verder gaan en krijgt het meteen een evenementruimte bij.

Van galerij tot restaurant
In de geschiedenis boeken van Nikki-Lounge aan de Brielmolenstraat staan verhalen die meer dan 20 jaar oud zijn. In de voormalige hoeve was er eerst kunstgalerij Pee. Door de jaren heen werd de zaak Brasserie Pee, gerund door Dominieke Vermeir. Als stiefdochter van chef Antoon Van de Wiele wist zij wat het restaurantgebeuren inhield. Door de jaren heen werd de zaak van Brasserie Pee omgedoopt naar Nikki Lounge. Na het overlijden van haar stiefvader, die een steun en toeverlaat was in de keuken, de coronacrisis en het vertrek van heel wat personeel dacht Vermeir er even aan te stoppen. Ze wou niet inboeten aan kwaliteit en het leek dan ook mooier om te stoppen op een hoogtepunt.

Familietraditie
Het baarde zoon Bernard Van Damme echter zorgen dat een familietraditie niet zou verder gezet worden. Zelf opgegroeid in de horeca trok hij Louis Snauwaert aan om de zaak een beetje een andere richting uit te sturen. Dat zeker met behoud van het restaurant. Samen met Snauwaert, een jeugdvriend, die ook al vele jaren als student meehielp in de zaak hebben de jonge twintigers beslist om hun schouders te zetten onder de toekomst van de zaak.

Feesten en events
Naast hun huidige beroepsactiviteiten buiten de horeca zullen Bernard en Louis de zaak verder te zetten als eventlocatie en dit bovenop het restaurant dat Dominieke draaiende houdt. Voor de events zal er samengewerkt worden met een aantal cateraars. Voor de nieuwe bestemming van een deel van het gebouw mikken de jongeren op de organisatie van communiefeesten, verjaardagsfeesten, babyborrels, trouwfeesten, maar ook bedrijfsfeestjes, etentjes of vergaderlunches tot een maximum van 50 personen. Tijdens de zomermaanden kan ook de tuin en het zwembad een extra troef zijn.

Veelzijdige ligging
Dat dit een geschikte locatie is voor elk type event heeft ook veel te maken met de ligging. De eventruimte en het restaurant liggen zowat op het draaipunt van Gent, Sint Niklaas, Zelzate en met uitbreiding Terneuzen. Daar staat het duo met zijn gedrevenheid volledig klaar om ieder evenement tot in de kleinste details mee te helpen organiseren met de klant. De relatief kleine, maar gezellige locatie aan de Lokerse Brielmolenstraat, en de persoonlijke flexibele aanpak kunnen iedere receptie, degustatie, teambuilding of productvoorstelling aan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*