Ontslagen bij Hilton

De Amerikaanse hotelketen Hilton Worldwide Holdings wil wereldwijd 2100 kantoorbanen schrappen. De coronacrisis is ook aan de hotelreus niet voorbijgegaan. Hilton spreekt van ongekende uitdagingen voor de reis- en toerismesector vanwege de coronacrisis en de geldende maatregelen om een verdere verspreiding van het virus te beperken.

Noodzaak
Niet alleen ontslagen zijn een deel van de koek voor het personeel. Hilton stuurt personeel ook langer op verlof, verkort de werktijden en gaat salarissen voor langere tijd verlagen. Volgens topman Christopher Nassetta zijn de on-sociale maatregelen de enige manier om de crisis te doorstaan. “Nog nooit in de 101-jarige geschiedenis van Hilton heeft de hotelindustrie een wereldwijde crisis meegemaakt die het reizen vrijwel volledig heeft platgelegd.” aldus de topman.

Nassetta gaf in maart, bij aanvang van de pandemie, meteen zijn volledige salaris op voor de rest van 2020. Andere topbestuurders van Hilton Worldwide hebben vijftig procent ingeleverd en de rest van het personeel twintig procent. De ontslagronde is de volgende stap die Hilton op termijn terug moet brengen naar winstgevendheid.

Hilton heeft achttien merken in portefeuille, waaronder behalve Hilton zelf Waldorf Astoria, Hampton en DoubleTree. In België heeft Hilton 4 hotels, 2 in Brussel (Hilton Brussels Grand Place en Hilton Garden Inn Brussels City Centre), en 2 in Antwerpen (Hilton Antwerp Old Town en Hampton by Hilton Antwerp Central Station). Wat de impact van de ontslagen zal zijn in België, is nog niet geweten.

Nieuw merk
Begin dit jaar zette Hilton nog met Tempo een nieuw merk in de markt. Met Tempo wou de Amerikaanse keten zich richten op de jongere doelgroep met een focus op wellness en duurzaamheid.

Foto:Hilton Gallerie Newsroom

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*