OMER Brut Nature

12 jaar na de lancering van OMER Traditional Blond komt Brouwerij Omer Vander Ghinste met een uniek “Limited Edition” bier op de markt. De 5de generatie Omer Vander Ghinste heeft samen met de creatieve brouwers een, naar eigen zeggen, uniek bier op de markt gebracht: Omer Brut Nature.

Vijfde generatie

De nieuwe brouwzaal en het bezoekerscentrum bewijst det de brouwersgeneratie in Bellegem niet stil zit. Zo ook niet de 5e generatie. Nog voor de 5de generatie met Omer Gery Vander Ghinste in 2019 zijn intrede in de brouwerij maakte was hij al enkele jaren bezig met de jonge, creatieve brouwers om een volledig nieuw bier te maken. Het moest een uniek bier worden in de Belgische bierwereld, vernieuwend, maar toch met respect voor de traditie van Brouwerij Omer Vander Ghinste.

Het bier
OMER. Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier geworden. Een naam die afkomstig is uit de champagne streek. Dit eenmalig, unieke brouwsel, met maar liefst 5 hopsoorten, en gebruik
makend van dry hopping is alleen al op brouwtechnisch vlak een uitzondering. De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum 8 weken. Na de hoge gisting wordt dit bier hergist met wilde gisten (Brett). Het gebruik van wilde gisten (Brett) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak.
De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum 8 weken.

Vanaf heden is het bier exclusief verkrijgbaar bij de drankenhandel en op de webshop van Omer Vander Ghinste. Van het speciale ‘Brut Nature’ zijn slechts 40.000 flessen op de markt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*