Olivier Bauche nieuw voorzitter Belgische JRE

Zopas heeft het Belgische Jeunes Restaurateurs Europe team een nieuwe voorzitter aangeduid. De algemene vergadering heeft daarvoor Olivier Bauche aangesteld. Olivier Bauche is eigenaar-chef van het hotel-restaurant La Gloriette in Marche.

Olivier Bauche
In 1993 studeerde Olivier Bauche af aan de Ecole Hôtelière Provinciale de Namur. Hij werkte korte tijd in de regio Marche voordat hij naar Frankrijk vertrok, waar hij samen met zijn vrouw Véronique in Alpe d’Huez zaakvoerder werd van een klein hotel-restaurant. Hun verblijf in Frankrijk was gepland voor 6 maanden, maar uiteindelijk bleven ze daar 4 jaar.
Ingrediënten waarmee op verschillende manieren wordt gewerkt, maar altijd seizoensgebonden en zo veel mogelijk uit de lokale omgeving. Dat is de keuken van de chef die daarmee zijn naam vereeuwigd zag bij ondermeer Michelin en Gault&Millau.

Gewijzigd bestuur
Olivier Bauche is lid van JRE België sinds 2006. Na verschillende jaren als schatbewaarder, neemt hij nu de taak van voorzitter op zich. Hij wenst de inspanningen van zijn voorgangers, Olivier Massart en Steven Dehaeze, verder te zetten. Mooie, onvergetelijke evenementen organiseren, de familiegeest bestendigen en de gelederen uitbreiden met nieuwe rekruten zijn zijn voornaamste doelstellingen. Andere bestuurlijke wijzigingen zijn; Olivier Massart (Ô de Vie à Juprelle) verschuift naar Past-Voorzitter, David Heine neemt de fakkel van schatbewaarder over en Nathalie Vercruysse blijft onafhankelijke secretaresse.

Toekomst agenda
Wat de agenda betreft, gezien de bijzondere omstandigheden waarin we sinds een jaar leven, is het moeilijk om met zekerheid te plannen. Hoewel de grote jaarlijkse evenementen uiteraard worden behouden met de JRE Cooking Cup dat zal doorgaan op 19 april aanstaande (datum werd uitgesteld owv de huidige omstandigheden) en ze hopen in het najaar een Atelier Culinaire te kunnen organiseren, atelier waar de JRE samenkomen rond culinaire thema’s en partners. Zonder het verschijnen van hun Restaurant & Hotel gids 2021 tegen de heropening van hun restaurants te vergeten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*