O'Learys op één been

foto O' Learys

Het Gentse Dok Noord moest een broedhaard worden van ondernemend Gent. Helaas zijn er nog maar weinig initiatieven die het tot een goed einde gebracht hebben. Wie in gent nog over de mogelijkheden van Dok Noord praat wordt al bedenkelijk bekeken. O’Learys zit er al bijna drie jaar en kan wel rekenen op een matige belangstelling met ups en down’s. Maar ook in de sport- en ontspanningsbar rommelt het nu vooral bij het managment.
Steven Malysse en Laurent Valcke zijn niet langer co-eigenaars van de Gentse ontspanningstempel O’Learys. De wegen van het duo lopen uit elkaar, zonder dat er een officiële verklaring wordt voor gegeven. Steven Malyss gaat nu alleen door. O’Learys opende in de zomer van 2016 de deuren op de derde verdieping van het winkelcomplex Dok Noord in Gent. Ondernemers Laurent Valcke en Steven Malysse kregen als eerste en enige de Belgische concessie van de populaire keten afkomstig uit Zweden. Wereldwijd telt O’Learys intussen al 130 vestigingen in de hipste steden. Het duo investeerde toentertijd 3 miljoen euro in het project.
Sportief en hip
O’Learys is een uniek concept in België. Met zijn 3800 m² is de bar het grootste café van Gent en omstreken. O’Learys biedt een verrassende totaalbeleving aan gezinnen, vrienden en bedrijven. De Gentse bar en restaurant heeft de sfeer en het uiterlijk van een Boston bar zo goed nagebootst dat je zou denken dat je in Boston loopt. In O’Learys kan je bowlen op één van de 18 bowlingbanen, twee curlingbanen, minigolf met 18 holes en diverse bar games. O’Learys is een plek waar sport, ontspanning, business en bar/restaurant elkaar tegenkomen. Ook alle sportwedstrijden kan je er live volgen op tientallen schermen. Doelpubliek zijn voornamelijk studenten en gezinnen met kinderen. Er is ten slotte ook gedacht aan vergaderzalen voor bedrijven, die ook graag naar O’Learys afzakken voor een team building moment of incentive activiteit met hun personeel. Laurent Valcke, zoon van de voormalige uitbaters van Bowling De Meibloem in Gent, stapt nu uit de zaak. De reden waarom is voorlopig onbekend. Mede-eigenaar Steven Malysse zet de populaire sport- en entertainment bar wel verder.