Oak 2.0 gaat van start

Na 10 jaar in de Gentse Hoogstraat, krijgt het sterrenrestaurant Oak een doorstart in de Burgstraat. Vanaf dinsdag 30 januari kunnen gasten terecht in Oak 2.0. Chef Marcelo Ballardin was nauw betrokken bij het interieurontwerp.

Het nieuwe restaurant komt in een pand uit de jaren 1600.  Het interieur heeft een knus karakter en hangt vol kunstwerken van bevriende kunstenaars.

Het restaurant krijgt 10 tafeltjes, goed voor 28 zitplaatsen. Dat is minder dan in het vorige restaurant. De ruimte is echter veel groter, waardoor er veel meer plaats is voor de gasten. Voor het zaalpersoneel is de grotere ruimte ook makkelijker om te werken.

Open keuken

Oak 2.0 heeft een open keuken gekregen, die de gasten ook moeten passeren om de eetzaal te betreden. Aan de keuken is een toog, waar gasten ook kunnen plaatsnemen indien ze dit wensen. Volgens Marcelo Ballardin moeten de mensen in het nieuwe restaurant het gevoel krijgen dat ze in een woonkamer zitten.

Vrienden en familie hebben Oak 2.0 al mogen testen. Officieel gaat de nieuwe Oak open op dinsdag 30 januari.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*