Nu ook Sticks & Bowls in Antwerpen

Pokérestaurant Sticks & Bowls opende na het succes in Leuven, een tweede restaurant in Antwerpen. De kommetjes gevuld met rijst, groenten en vlees of vis zijn niet nieuw in Antwerpen. Maar Sticks & Bowls wil daar een nieuwe dimensie aan geven aan de Oudevaartstraat.

De klant kiest bij het binnenkomen de basis van de bowl. Dat kan gaan van rijst over quinoa . Daarna kan de gekozen worden voor de opvulling van de bowl. Gemarineerde kip, zalm, scampi, tonijn, pulled varkensvlees …. . De groenten en de topping, vaak met een Aziatische inslag maken de bowl af. Er kan ook gekozen worden om alle ingrediënten in een soort wrap meet te nemen. Maar de zaak mikt niet alleen op meeneem. De zaak en de kaart is er zo op voorzien dat de klant er rustig ter plaatse kan eten. Er zijn niet alleen koude en warme pokébowls, er is ook een volledig menu samen te stellen . Van het aperitief, zoals cassavechips met pikante kaasdip, naast het hoofdgerecht de bijgerechten zoals zeewiersalade en desserten zoals de veganistische chocomousse gemaakt met aquafaba, het vocht van kikkererwten. Daarbij zijn er niet alleen de klassieke soms lokale drankjes maar ook huisgemaakte icetea, limonades en cocktails.

Duurzaam

Poké komt oorspronkelijk uit Hawaï, maar zowel in Leuven als nu ook in Antwerpen wordt het op een nieuwe en duurzame manier gebracht. De edamameboontjes komen niet uit Japan maar uit Zwitserland en proef je in de ‘Catch of the day’-bowl dagverse Noordzeevis. Die liefde voor de natuur zit ook in het pand verwerkt door te werken met organische materialen. De bereiding van eten, afvalbeleid, omgaan met plastiek enzovoort willen ze op een duurzame en ecologische manier benaderen. “Op dit moment is het in de Belgische horecawereld nog niet mogelijk om volledig van plastiek af te stappen maar we blijven hiervoor duwen,” aldus zaakvoerder Tars De Raeymaeker. Het restaurant is ook partner van Too Good to Go.

Verdere uitbreiding

Als alles goed verloopt komen er misschien nog meer pokérestaurants in Vlaanderen. “Een jaar geleden heb ik Sticks & Bowls in Leuven overgenomen en er mijn eigen draai aan gegeven. Daar loopt alles nu goed en ik vond het tijd om uit te breiden. Antwerpen was daarvoor een vanzelfsprekende keuze met een heel kritisch publiek, maar als we de Antwerpenaren kunnen overtuigen om eens binnen te komen en te proeven, komen ze zeker terug. We hebben gekozen voor dit pand op de Oudevaartplaats omdat het een drukke buurt is met veel passage, zeker op de marktdagen in het weekend”, aldus De Raeymaker. “Als het hier net zo’n succes wordt als in Leuven kunnen we kijken naar verdere uitbreidingsmogelijkheden. Mijn thuisstad Mechelen maakt veel kans, maar ook Gent is een optie.”