Noma van René Redzepi wordt uitgeroepen tot winnaar The World’s 50 Best Restaurants 2021

René Redzepi and the team from Noma: The World’s Best Restaurant 2021, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna

De sterren van de restaurantwereld zijn op dinsdag 5 oktober 2021 samengekomen in Antwerpen voor de proclamatie van The World’s 50 Best Restaurants Awards 2021, gesponsord door S.Pellegrino & Acqua Panna. Dit jaar hebben restaurants uit 26 landen op vijf continenten een plaats in de top 50-lijst bemachtigd, met als hoogtepunt de bekendmaking van een nieuwe nummer 1:.

René Redzepi mocht het podium betreden om een dubbele titel in ontvangst te nemen voor zijn restaurant Noma in Kopenhagen, als The World’s Best Restaurant 2021 én The Best Restaurant in Europe 2021. Noma werd in 2010, 2011, 2012 en 2014 reeds uitgeroepen tot ’s werelds beste restaurant, voordat het in 2016 sloot en in 2018 verhuisde naar een nieuwe locatie. Recent ontving Noma van Michelin een derde ster.

Noma neemt hiermee de eerste plaats over van Mirazur, dat op zijn beurt officieel een plek heeft veroverd in de Best of the Best-hall of fame. Noma eindigde in 2019 al op de tweede plaats, toen het werd aangekondigd als Highest New Entry na hun nieuwe start. Deze nieuwe versie van Noma kwam in aanmerking voor de lijst van ’s The World’s 50 Best Restaurants vanwege drie belangrijke veranderingen na hun wedergeboorte: de locatie, het concept en de eigenaar. Noma wordt in de top drie vergezeld door Geranium (nr. 2), eveneens in Kopenhagen en Asador Etxebarri (nr. 3) in Atxondo, Spanje.

William Drew, Director of Content voor The World’s 50 Best Restaurants: “Noma is aantoonbaar het meest invloedrijke restaurant van zijn generatie. Het restaurant is uitgegroeid tot een van de meest gewilde eetbestemmingen bij consumenten van over de hele wereld en het doet ons plezier om dit restaurant dit jaar als nummer 1 aan te kondigen.”

Klik hier voor de volledige lijst.

Op de foto: René Redzepi en het Noma team, The World’s Best Restaurant 2021, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*