Nog een erkenning voor Easyfairs

Easyfairs, eventorganisator en manager van eventlocaties zoals ondermeer het Gentse Flanders Expo, is door Deloitte uitgeroepen tot “Best Managed Company” en heeft nu het exclusieve recht om het BMC-keurmerk te gebruiken. Easyfairs is ondermeer de organisator van de vakbeurs Horeca Expo.

In 2018 werd het bedrijf ook al uitgeroepen tot “Onderneming van het Jaar” en dit jaar ontvingen ze het certificaat Great Place to Work. “Het is een grote eer om erkend te worden als Best Managed Company, maar dit is veel meer dan zomaar een badge: het draait ook om een permanent proces van leren en verbeteren. Tijdens de voorbereiding van de 13.000 woorden tellende aanvraag die we indienden, hebben we veel geleerd over ons bedrijf. We hebben ook acties geïdentificeerd die we kunnen en moeten ondernemen om verder te evolueren”, vertelt Eric Everard, oprichter van Easyfairs en CEO van de Groep.

De toekomst bezoeken

Easyfairs heeft de afgelopen jaren een zeer concrete strategische visie uitgestippeld om de gemeenschappen waar het voor werkt te betrekken en hen in staat te stellen om “de toekomst te bezoeken”. “Elk evenement moet ten dienste staan van de gemeenschappen, hen een blik op hun toekomst bieden, directe contacten tussen de leden van dezelfde gemeenschap vergemakkelijken en hen een echt transformerende ervaring bieden”, verklaart Anne Lafère, Chief Operations Officer, Easyfairs.

Good2Great

Veel van de strategische initiatieven die in de aanvraag worden beschreven, maken deel uit van het “Good2Great”-plan van Easyfairs. Dat is een programma binnen de hele onderneming om de portefeuille van evenementen en locaties en de operationele efficiëntie van Easyfairs te optimaliseren. De volgende fase, “Beyond 2020”, heeft als doel een strategische langetermijnvisie te ontwikkelen voor het veroveren van nieuwe markten en gebieden.

Blijven groeien

Sinds de oprichting 20 jaar geleden kende Easyfairs een groei van 13% per jaar. “Ieder jaar herinvesteren we 80% van onze winst in toekomstige projecten en activiteiten”, vertelt Everard. Easyfairs heeft momenteel 750 medewerkers in dienst, organiseert 218 evenementen in 17 landen en beheert beurshallen in België, Nederland en Zweden. Maar die van Flanders Expo te Gent zal bij de horecamensen het meest bekend zijn. De volgende Horeca Expo loopt trouwens van 17 november tot 21 november.