NjamShop brengt totaalpakket IT-diensten voor horeca en gasten samen

NjamShop is een gloednieuw IT-platform, waarbij dienstverlening en communicatie tussen horeca-uitbater en gast wordt samengebracht. Een van de grootste troeven van deze ‘All-in One’ app is het elimineren van grote commissies die horeca-uitbaters en soms ook gasten moeten betalen aan tussenpersonen.  Door de participatiekosten voor de horeca-uitbaters bewust zeer laag te houden, willen de initiatiefnemers zeer veel handelaars aantrekken, zodat NjamShop haalbaar wordt.

NjamShop is een idee van de Brugse familie De Clerck. Joris De Clerck, zijn echtgenote Nadine De Buyser en hun 3 kinderen Joachim, Lisa en Lamine zijn pur sang horecaondernemers. Joris en Nadine hebben jarenlang café De Platse en ’t Lindenhof in Brugge uitgebaat. Ze zijn momenteel de zaakvoerders van Den Huzaar in de Vlamingstraat. ’t Lindenhof wordt nu gerund door zoon Joachim. Dochter Lisa won enkele jaren terug de prijs als beste jonge sommelier van het jaar. Ze baat nu restaurant ’t Jong Gerecht uit. De familie De Clerck kent dus de klappen van de horecazweep door en door.

“ Het is juist door deze jarenlange ervaring in de horecasector, dat we op het idee van NjamShop zijn gekomen”, verduidelijkt Joris De Clerck. “ De jongste jaren is ondernemen in de horeca allesbehalve gemakkelijk. We hadden net de Covid-pandemie achter de rug of Poetin besliste om Oekraïne binnen te vallen. Hierdoor zijn de energieprijzen enorm gestegen. Bovendien heeft dit een negatieve invloed op de koopkracht van onze klanten. Voeg daarbij nog de steeds stijgende loonkosten en je begrijpt dat de horeca moeilijke tijden doormaakt”.

“Daarnaast zitten we in een digitaal tijdperk”, gaat Joris De Clerck verder. “Horeca-uitbaters kunnen bijna niet anders meer dan mee te gaan in deze trend. Vandaag moet je als ondernemer participeren aan diverse IT-platforms. Het probleem hierbij is dat allerlei tussenbedrijven en intermediairs peperdure commissies durven vragen. Door deze mistoestanden houden de horeca-uitbaters zelf niets meer over. Het wordt dus hoog tijd dat horeca-uitbaters deze wantoestanden durven erkennen en willen vermijden. We moeten samenwerken en protesteren om onze eigen winsten te behouden”.

All-in One Pakket

Volgens Joris De Clerck geeft de NjamShop app en website een antwoord op de verzuchtingen van de horeca-uitbaters en hun gasten.:  “ ‘Njam’ staat voor de hotels, restaurants, cafés en andere gelegenheden. ‘Shop’ behelst alle andere zaken zoals shops, beroepen, diensten, bedrijven enzovoort. We willen dus met NjamShop beide partijen samenbrengen. De app komt met een All-in One totaalpakket diensten, die het dagelijkse moderne leven tussen iedere consument en handelaar beheersen. Hierbij denk ik dan aan eten en drinken, (online) shoppen, sociale media, fun en vrije tijd in al zijn facetten”.

Ultra low budget oplossing

Joris De Clerck legt er de nadruk op dat er gekozen is voor een ultra low budget oplossing. Door het samenbrengen van alle populaire items in één pakket, kan men de faciliteitserviceprijs van de NjamShop én de productaankoopprijzen erg omlaag drukken. Joris De Clerck: “ We opteren voor een ultra low budget oplossing. Horeca-uitbaters krijgen het all-in One pakket reeds voor 79 euro + BTW (gasten kunnen gratis aansluiten). De filosofie van dit uiterst goedkoop lidmaatschap is dat we op die manier hopen erg veel deelnemers te verwelkomen, zodat het opzet haalbaar wordt. We denken trouwens dat zelfs een eenmalig gebruik van het platform voor de horeca-uitbater reeds tot de gebruikelijke ROI (Return on investment) kan zorgen. Bovendien laat NjamShop toe dat de horeca-uitbater of handelaar zelf bepaalt of hij een korting of koopje schenkt. Dat zorgt voor een win-win situatie tussen de handelaar en de consument (B2C) of tussen de handelaar en handelaar (B2B). Zo worden bedrijven en tussenpersonen uitgeschakeld die bijvoorbeeld kortingsacties ed doorvoeren. Op die manier hoeven de handelaars niet langer diverse lidgelden en grote commissies aan intermediairs te betalen”.

Gebruiksvriendelijk

De initiatiefnemers streefden er naar om NjamShop zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De IT zijde wordt verzorgd door Maxim Vanwalleghem, directeur van het bedrijf Wallfar BV. Joris De Clerck: “ Maxim staat in voor de opmaak van de App en website NjamShop ‘all-in one’. Hij heeft ervoor gezorgd dat alle platformen voor de gebruikers (zowel handelaars als consumenten) erg gebruiksvriendelijk zijn. Alles gebeurt stap voor stap en intuïtief, zodat ook minder IT ervaren handelaars en consumenten gebruik van NjamShop kunnen maken”.

Volledig pakket voor horeca-uitbater én gast

NjamShop mag dan wel goedkoop en gebruiksvriendelijk zijn: qua volledigheid mag dit all-in pakket er ook wezen. Gebruikers kunnen op het platform terecht voor diverse items, zoals kortingen-giften-koopjes, maar ook voor reservaties, last minutes en Kado Cheques (bonnen). Take Away of Online Meal Orders zijn op de platformen ook mogelijk, net als webshops. Verder helpt de app ook bij de communicatie tussen horeca-uitbaters en gasten, met de mogelijkheid om nieuwsbrieven te versturen, te chatten en publiciteit te plaatsen. Tenslotte kunnen er op de platforms ook vacatures en QR (products-menu-ID) geplaatst worden. Belangrijk hierbij is dat al deze items gekoppeld worden aan elkaar, zodat er steeds een interactie is tussen horeca-uitbater en gast. Dat betekent dat bijvoorbeeld dat als gasten een tafel reserveren in een restaurant de horeca-uitbater natuurlijk ook verwittigd wordt en de nodige acties kan ondernemen. Hetzelfde uiteraard met Online Meal Orders of Take Away. Het spreekt voor zich dat de Nieuwsbrief of publiciteit die de horeca-uitbater verstuurt bij de (potentiële) gasten terechtkomt.

Timing

NjamShop ging officieel van start op Valentijnsdag 2023. In eerste instantie wordt het ‘Njam’luik actief, waarmee men alle horecazaken in de Benelux wil bereiken. Bijna tegelijkertijd willen de initiatiefnemers ook starten met het ‘Shop’Luik, dat uitbaters van shops, beroepen, diensten en bedrijven in de Benelux omvat. Wanneer NjamShop Benelux aanslaat, wil men het platform uitrollen over Europa en indien mogelijk ook intercontinentaal.

NjamShop App ‘All-in One’

Kortingen-geschenken-koopjes

Reservaties: restaurant – hotel -sho

Last minutes

Webshop

Kado Cheques

Take Away/Take Out

Online Meal Orders

Nieuwsbrieven

Jobs in de buurt

QR: prodcten – menu- ID

Chats B2C & B2B

Publiciteit

Meer info via : info@njamshop.comwww.njamshop.com

Auteur: Peter Van Oyen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*