Niks gewoon bij ‘Superkelly’

Noch de ligging, noch het tijdstip wil ook maar één horeca-ondernemer aanstippen om een zaak op te starten. Toch waagde Jelle Tant zijn kans om begin januari zijn ‘Superkelly’ te openen in de Gentse Brugsepoort.

Super
Sommigen ploffen in de zetel en wachten tot de vergoedingen uit de lucht vallen of vinden dat sommige mediakanalen de klaagmuur van de horeca zijn. Anderen gebruiken deze tijd om met hun kennis en doorzettingskracht toch een nieuwe zaak op te starten. Bij die laatste categorie behoort Jelle Tant. De naam voor zijn zaak ‘Superkelly’ vond hij bij het lied uit de Disney klassieker Marry Poppens ‘Supercalifragilisticexpialidocious’. Maar ook de voorgeschiedenis van het gebouw heeft alles met de naam te maken. Voorheen was er op de hoek van de Drongensesteenweg en de Ooievaarstraat een wassalon (superette) en een tankstation met ‘Super 95’ en ‘Super 98’. Er waren dus enkele maanden verbouwingen nodig om de lunch-apereobar te kunnen openen. Dat hij al meteen noodgedwongen moest beginnen met take away vond de jonge ondernemer niet erg. Hij ziet het als een periode om te testen en te groeien. Te ondervinden wat aanslaat bij de klanten en de kaart regelmatig bij te sturen.

Ongewoon
Koffie en zelf gemaakt gebak, daarmee opende Superkelly. Maar het lunchaanbod van soep tot broodjes volgde al vlug. De speciale broodjes, foodsharing- en brunchboxen vaak met een vegetarische inslag, zijn alvast een succes. Broodjes met pompoen-gember-appel of platte kaas-gepekelde radijs en komkommer of een lunchpakket met een broodje makreel-mierikswortel en rode biet illustreren al vlug welke richting de nieuwe, gedurfde zaak wil uitgaan. In de meenemen boxen kunnen ondermeer ‘Black bean balletjes met dip’, of ‘lamsballetjes in een gerookt paprikasausje.’ zitten.

Walrusbeet
Zaakvoerder Jelle Tant was helemaal niet in de wieg gelegd om van de horeca zijn beroep te maken. Langs een tijdelijke job bij het gekende Gentse eetcafe De Walrus werd hij er gerant en raakte gebeten door het horeca virus. Nu hij op eigen benen staat ziet hij de kans schoon om zijn eigen ideeën te ontwikkelen en zijn passie voor gezond, alternatief eten te delen met zijn klanten.

Foto: Superkelly

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*