Nieuwe blik- en vatenlijn voor Haacht

Door de toenemende vraag naar bier in blik en kleine hoeveelheden speciaalbier heeft de brouwerij van Haacht beslist een nieuwe vatenlijn en blikkenlijn te bouwen.

Dat heeft CEO Frédéric Van der Kelen aangekondigd tijdens zijn 50e algemene vergadering van de brouwerij. Er een uitbreiding met een nieuwe lijn voor vaten van 15 liter. Deze investering volgt de stijgende vraag. Meer en meer café-uitbaters willen bieren van de maand aanprijzen en grijpen hiervoor terug naar kleinere vaten. Met de investeringen die tegen 2021 worden gerealiseerd, is 20 miljoen euro gemoeid. Ook verwacht de brouwerij met de komst van de twee nieuwe lijnen extra personeel aan te werven. Momenteel stelt de brouwerij 400 personen te werk.

Eerst vaten

Eerst zal de nieuwe vatenlijn worden gerealiseerd. In 2021 volgt dan de blikkenlijn. Momenteel laat Haacht bier in blik afvullen in een bevriende brouwerij maar door de toegenomen vraag heeft de brouwerij beslist het afvullen in eigen beheer te doen. Volgens de brouwer nemen blikken minder plaats in dan flesjes en wegen ze minder zwaar.

Jaarresultaten

Nog tijdens die jaarvergadering werden de jaarresultaten bekend gemaakt. Haacht kende volgens Van der Kelen een moeilijk jaar. De omzet steeg vorig jaar met 4,1 procent naar 105,3 miljoen euro maar de nettowinst moest inleveren tot 5,1 miljoen euro, een daling met 27,1 procent in vergelijking met een jaar eerder.