Nieuws vanuit Easyfairs / Horeca Expo

Dat de horeca ten gevolge van de maandenlange lockdown rake klappen gekregen heeft, is overduidelijk. Ondanks de beperkingen herleeft de horeca evenwel langzaamaan sedert de heropstart op 8 juni. Maar de beurzen-, congres- en eventsector – die 80.000 mensen tewerkstelt – heeft nog steeds weinig tot geen perspectieven voor dit najaar.

Op woensdag 24 juni kondigde de Nationale Veiligheidsraad aan dat er vanaf 1 juli opnieuw bepaalde events mogen georganiseerd worden in België. Ook het feit dat het CERM, het Covid Event Risk Model als officiële tool zal gehanteerd worden om de veiligheid van een event te beoordelen is positief nieuws voor deze sector.

Jammer genoeg gaf deze Nationale Veiligheidsraad wel nog steeds geen perspectief voor de heropstart van events en beurzen vanaf 1 september a.s. De nieuwe deadline voor beslissing ligt nu vast op 15 juli. Daarbij werkt de Alliantie van Belgische eventfederaties verder samen met diverse kabinetten van zowel de Vlaamse, Waalse als de Belgische autoriteiten om duidelijkheid te eisen.

Bovendien gaat de federatie Febelux op basis van het gelijkheidsbeginsel van vrije handel juridische stappen ondernemen om zo snel mogelijk uitsluitsel te krijgen rond de heropstart.

Vanuit Easyfairs België – dat onder andere Horeca Expo organiseert – is men uiteraard al volop bezig om deze heropstart vanaf september voor te bereiden. Easyfairs België heeft voor al haar  events en venues een Safety protocol uitgewerkt, conform de 20 criteria en maatregelen van het CERM, het Covid Event Risk Model. Een overzicht van deze veiligheidsmaatregelen kan u hier raadplegen. Voor iedere beurs zullen deze veiligheidsmaatregelen consequent worden gecommuniceerd en toegepast.

Bovendien gaf de online bezoekersenquête die in de week van 22 juni werd uitgevoerd aan dat alvast 91% van de bezoekers Horeca Expo in 2020 zeker wil bezoeken. Een zeer hoopgevende score!

Easyfairs België is ervan overtuigd dat het, dankzij dit Safety Protocol, in het najaar voor alle leveranciers, exposanten, partners, bezoekers en medewerkers veilige evenementen kan organiseren en de complete sector opnieuw een platform kan bieden om elkaar te ontmoeten en zaken te doen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*