Nieuwpoortse kookwedstrijd Vedette Crevette

In oktober zijn de garnalen het lekkerst maar ook worden ze dan in grote getale aan land gebracht door de garnaalvissers. Oktober wordt daarom in Nieuwpoort gedoopt tot Maand van de Garnaal. Een kookwedstrijd is één van de onderdelen.

Om het belang van de garnaal te onderlijnen, pakt Stad Nieuwpoort in oktober uit met de derde editie van de Maand van de Garnaal. Een maand waarin de kaviaar van de Noordzee via garnalenmenu’s en op een rijke gevulde kalender de hoofdrol speelt. Hierbij worden alle sterkhouders van de Nieuwpoortse garnaal samengebracht. Om deze Noordzeelekkernij te promoten, wordt dit jaar, voor het eerst, een heuse kookwedstrijd ingericht. Garnalen kan je op zoveel verschillende manieren bereiden en iedereen heeft wel z’n voorkeur voor bepaald gerecht. De ene gaat voor klassiek zoals tomaat-garnaal terwijl de andere openstaat voor de nieuwste trends foodpairing. Met de bedoeling al die creativiteit en kooktalent rond de garnaal te bundelen organiseert de Stad Nieuwpoort een kookwedstrijd Vedette Crevette.

Voor iedereen
De kookwedstrijd Vedette Crevette staat open voor elke kok in de meeste ruime zin, van professionele tot occasionele kok. Een eigen creatie van een recept met Nieuwpoortse garnalen wordt schriftelijk verwacht voor 22 september en – indien geselecteerd – neem je deel aan de live wedstrijd op zondag 9 oktober in de Vismijn. Burgemeester Geert Vanden Broucke geeft potentiële kandidaten alvast een duidelijk missie mee: “De garnaal is een echte Nieuwpoortse smaakmaker. Voor onze stad is dit een uiterst waardevol product, ga er respectvol mee om. Maar wees niet bang om te experimenteren. Geef ons een nieuwe kijk op deze geliefde Noordzeelekkernij, ga aan de haal met de titel van Vedette Crevette en profileer jezelf als onbetwiste garnaalambassadeur voor onze stad.”

Eeuwige roem
De winnaar ontvangt een cadeaubon twv € 150 geldig bij een Foodfrontrestaurant. Hij/zij mag de titel dragen van Vedette Crevette 2022. Het winnende gerecht wordt geserveerd als één van de gerechten op Foodfront gastronomisch festival op zaterdag 22 en zondag 23 oktober in feesttent in Prins Mauritspark. En het gerecht wordt met z’n bereider opgenomen in de nieuwe publicatie van het boek ‘De Nieuwpoortse Garnaal, receptenboek van boord tot bord’.

Foodfront
Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022 strijkt Foodfront neer in het Prins Mauritspark. Foodfront kondigt zich aan als een tweedaags festijn voor de culinaire meerwaardezoeker. Vier Nieuwpoortse kwaliteitsrestaurants – La Muse, M Bistro, Feu d’Or en Wasserette – slaan de handen in elkaar voor twee gezellige avonden in hun ‘Fairytale Forest’. Het festival wil tegelijk een platform zijn voor nieuw talent. De nieuwgekozen Vedette Crevette krijgt daarom de eer om tijdens Foodfront zijn of haar winnende gerecht uit de kookwedstrijd te serveren. Een eerste publieke proeftest in een professioneel kader.
Meer informatie, alle wedstrijdmodaliteiten en het inschrijfformulier zijn terug te vinden op www.visit-nieuwpoort.be/kookwedstrijdvedette-crevette.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*