Nieuwe wind door Inter Scaldes Kruiningen

Het restaurant en bijhorend hotel Inter Scaldes in het Nederlandse Kruiningen (net over de Belgische grens) krijgt in het najaar niet alleen een nieuwe chef maar ook een nieuwe uitbating. Hiermee komt een eind aan een jarenlange Zeeuwse culinaire traditie. Maar de opvolging is in goede handen.

Inter Scaldes
Manoir Restaurant Inter Scaldes dankt haar naam en faam mede aan de schitterende situering. Gelegen in de weidse polders van Zeeland, op het smalste gedeelte van Zuid-Beveland tussen de Ooster- en Westerschelde. Een weelde van traditionele bomen en planten siert de prachtig aangelegde Engelse tuin en schept een lommerrijke sfeer. Het huis dateert uit 1927 en heeft vanaf 1968 een restaurantfunctie. In de loop der jaren werd de aanbouw van het elegante Serre-restaurant gerealiseerd. In het jaar 1990 werd het romantische Manoir voorzien van 12 luxueuze kamers, elk met een persoonlijke “touch”, ingericht met kleurrijke verfijnde stoffen en stijlvol antiek, een feit. Een rampspoed voltrok zich in 2003 en het restaurant brandde volledig af. Dit leidde tot een vernieuwd en prachtig gerestyled restaurant, dat in mei 2004 in volle glorie werd heropend.

22 Jaar
Na 22 jaar Inter Scaldes, dragen Jannis en Claudia Brevet medio september de exploitatie over aan tweesterren chef Jeroen Achtien en zijn echtgenote Sanne. ‘Na een mooie carrière met 3 Michelinsterren en 19,5 punten Gault&Millau hebben wij het ultieme mogen bereiken en zijn wij trots ons bedrijf over te mogen dragen aan Jeroen en Sanne. Het restaurant bestaat dit jaar 55 jaar en kan een instituut genoemd worden met 45 jaar Michelinster traditie. Omdat wij door de jaren heen veel vaste gasten om ons heen hebben verzameld, zal ons vertrek gepaard gaan met een lach en een traan. Tot medio september zullen wij zelf nog werkzaam zijn bij Inter Scaldes, om afscheid te kunnen nemen van onze gasten’ vermeld Jannis Brevet op de website.

Jeroen en Sanne
Vanaf september komt de exploitatie in handen van Sanne en Jeroen Achtien. Jeroen is op dit moment chef van tweesterrenrestaurant Sens in hotel Vitznauerhof in het Zwitserse Vitznau en werkte acht jaar in de keuken van De Librije in Zwolle. Brevet leerde Jeroen en Sanne Achtien vorig jaar zomer kennen en zag direct het ideale koppel in hen. Waar een deur sluit, gaat een andere weer open”, zegt Brevet. Tweesterrenchef Jeroen Achtien, die wordt gezien als één van Europa’s grootste opkomende culinaire talenten, heeft veel respect voor Brevet en een tophuis als Inter Scaldes. “De uitdaging is groot en ik heb veel ideeën over de exploitatie, om samen met Sanne, die kan bogen op ruime hotelervaring in de front-office, een kwalitatief goed concept neer te zetten. Wij voelen, dat de tijd rijp is om voor ons zelf te beginnen.”

Pillows
Het vastgoed is overgenomen door Alex Mulder, eigenaar van investeringsmaatschappij Amerborgh en gaat behoren tot de Pillows Hotels groep. Pillows Hotels heeft de afgelopen vijf jaar al enkele malen uniek talent aan zich weten te binden. Volgens Loes Dingemans, CEO van Pillows Hotels, zit het opleiden en laten bloeien van jong talent zit in het Pillows DNA. Verscheidene Pillows chefs hebben in de afgelopen vijf jaar eervolle vermeldingen van Michelin en Gault&Millau mogen ontvangen. Brevet zal in de toekomst een adviserende rol vervullen binnen de restaurants van Pillows Hotels. Daarmee hopen ze bij Pillows hun restaurants naar een nóg hoger niveau te tillen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*