Nieuwe voorzitter Mastercooks

De vereniging Mastercooks heeft tijdens haar jaarlijkse algemene vergadering een nieuwe voorzitter verkozen. De leden die nog altijd een beetje in een roes verkeren van het 40 jaarig bestaan van de vereniging stelden Chek kok Cédric Poncelet aan als nieuwe voorzitter.

De Vereniging van Mastercooks van België is er in 1980 gekomen op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. The Mastercooks of Belgium noemen zichzelf dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij werken elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn om ‘Belgische’ gerechten te serveren. Zij willen het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst zijn. De vereniging wil de wereld laten zien waar gastronomisch België voor staat. Aan de hand van wedstrijden, congressen, culinaire uitwisselingen en vooral fierheid over hun vak is de vereniging één van de pijlers van de Belgische gastronomie.

Nieuwe voorzitter
Tijdens de algemene vergadering die deels online gebeurde werd Cédric Poncelet verkozen tot nieuwe voorzitter van de 40 jaar jonge culinaire vereniging. Hij volgt hierbij Frank Fol op, die 3 mandaten en dus 9 jaar lang voorzitter is geweest, en wordt zo de zevende voorzitter van de Vereniging van de Mastercooks of Belgium. De vorige voorzitters waren chronologisch Frank Fol, Robert Van Duüren, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Pierrot Fontaine en medestichter, Pierre Romeyer. Om het plaatje compleet te maken werden ook de drie vicevoorzitters verkozen, eveneens op basis van een meerderheid van stemmen in de Raad van Bestuur. Dit zijn, voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Patrick Meirsman; voor Wallonië, Benoît Bourivain en voor Vlaanderen, Félix Alen. De functie van penningmeester werd behouden door Daniel Molmans, die tevens secretaris-generaal wordt.

Toekomstplannen
Cédric Poncelet runt al 20 jaar zijn restaurant zijn restaurant ‘Cédric’ aan de Koningslaan te Knokke.
De chefkok die al respect verdient voor zijn jarenlange inspanningen om Knokke op de gastronomische kaart te zetten was niet weinig fier op zijn verkiezing. Hij ziet het dan ook als een uitdaging om in deze crisisperiode een dergelijke verantwoordelijkheid te dragen. Steeds goedgemutst maar toch met realiteitszin is Poncelet van plan om, samen met de partners, voort te gaan met het revitaliseringswerk dat is begonnen. Hij wil zich ook inzetten om de vereniging en haar leden zo goed mogelijk te promoten. Eens de crisis voorbij is, hoopt hij de ontmoetingen met al de leden te hervatten, zowel in Vlaanderen als in Brussel of Wallonië.

Foto: Mastercooks

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*