Nieuwe uitbaters en nieuw bier voor Brughuis te Muizen

Elly Coppens, bijgestaan door kok Niels De Wilde, is de nieuwe uitbaatster van het Brughuis in Muizen (Mechelen). Bijna gelijktijdig met de overname vloeide er ook een nieuw bier van de aanpalende micro brouwerij in de glazen.

Bruine kroeg
Het Brughuis werd oorspronkelijk gebouwd als woonst voor de brugwachter. Maar reeds in de eerste helft van de 19de eeuw werd het verbouwd tot café. Doorheen die vele decennia zorgden de opeenvolgende eigenaars ervoor dat het gezellige, authentieke karakter van het café bewaard bleef. De oude kolenkachel, vloeren en banken zijn steeds gebleven, waardoor Het Brughuis nog steeds het karakter ademt van een vrolijke bruine (eet) kroeg.

Ervaren uitbaatster
Net zoals in het verleden is het nu ook weer een vaste klant die de zaak overneemt. Nadat Elly Coppens via een aankondiging aan de deur en een bericht op facebook van de eventuele sluiting en de mogelijke overname ging het heel vlug. Ondernemen en horeca zitten haar in het bloed. Al sinds haar jonge pubertijd hielp ze achter de schermen overal mee. Op haar 18e belande ze als rugzaktoerist in Spanje. Ook daar kwam ze weer in de horeca terecht. Ze werkte er tien jaar lang in onder andere discotheken en hotels. Eens terug in België ging ze als flexi aan de slag in T’ïle Malines en café Den Bruinvis, bistro De Neus en brasserie Monne in Hombeek.

Chef met zand uit Koksijde
Chef Niels De Wilde zal zich in eerste toespitsen op de populaire spaghetti naar het originele recept waar ook een veggie versie van komt. Verder zal de bites kaart geperfectioneerd worden en komen er waarschijnlijk enkele andere kleine gerechten en een dagschotel. Zijn opleiding genoot hij aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Daarna dook de jonge kok op in verschillende mooie zaken in en rond Mechelen. De jongste tijd deed ging hij vooral bij mensen thuis koken.

Brouwerij
Naast het café gedeelte staat reeds twee jaar de micro brouwerij de “Brughuis Brouwers” genoemd. De met passie gebrouwen, artisanale bieren lopen via een rechtstreekse leiding naar de tap van het café, recht in het glas. . Met hun nieuwste brouwsel brengen de Brughuis Brouwers een hommage aan de verdwenen Mechelse brouwerij Chevalier Marin. Hun bier van lage gisting, die ook op de tap van ’t café staat, is een blond, ongefilterd bier van 4,7% gemaakt in de traditie van de Duitse Zwickelbieren. Volgens echte bierkenners is het volmoutig, laat het zich vlot drinken en het heeft een mooie uitgebalanceerde bitterheid. Dankzij het toevoegen van aromatische hoppen tijdens de lagering, het zogenaamde dry hoppen, kenmerkt het bier zich ook door een hoppig aroma. Het waren oude foto’s in het café die hen inspireerden om het bier te brouwen. In het midden van vorige eeuw huurde Brouwerij Chevalier Marin het café en haar naam prijkte toen zelfs op de gevel, zoals de bezoeker kan zien op enkele oude foto’s in het nostalgisch interieur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*