Nieuwe plannen van Sergio Herman

Sergio Herman heeft plannen om in Terhofstede, een gehucht van de grensgemeente Retranchement een culinaire ontmoetingsplaats in(op) te richten. Het is niet de eerste keer dat de kok eventuele plannen voor ‘IETS’ in Retranchement ontplooit.

Culinaire beleving
Details zijn er nog niet maar de Nederlandse PCZ krant wist de plannen toch al te achterhalen. Plannen die bevestigt worden door het management van Herman. Volgens Herman Hospitality Group is er inderdaad overleg met de gemeente Sluis om te onderzoeken of er in de gemeente een locatie kan worden betrokken voor nieuwe initiatieven. In een oude boerenschuur en te verbouwen woonhuis zou er geen restaurant komen maar een plaats om gasten en collega’s te ontvangen voor een culinaire beleving.

ON-restaurant The Barn
Bij de gemeente Sluis kon de PZC het bestemmingsplan in kijken. De woning en landbouwschuur die er nu staan, zouden plaatsmaken voor een nieuwbouw. Volgens de plannen komt er een modern, houten huis, een thuis voor Herman. Ook komen er een ontvangstruimte en een showtuin. In de nieuw te bouwen schuur ‘The Barn’ wil de sterrenchef ‘foodconcepten’ ontwikkelen. Verder moet er een ruimte komen om met andere koks en kunstenaars te filosoferen over eten en kunst en wil Herman er jonge chefs opleiden. Ook moeten er kantoren komen en maximaal drie slaapkamers voor personeel. The Barn wordt géén restaurant. ‘De culinaire beleving is voorbehouden aan gasten van de topkok zelf of een van zijn collega chef-koks. Het concept gaat uit van het principe van uitnodiging’, staat in het bestemmingsplan, dat spreekt van maximaal twintig couverts voor lunch en diner. Gasten zouden er ongeveer tien dagen per maand welkom zijn.

De gemeente Sluis, die het initiatief in principe heeft goedgekeurd, is nog in overleg met eventueel betrokkenen.

Foto:Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*