Nieuwe mijter voor Soep&Zoet te Sint Niklaas

8 jaar na zijn opening en niet onopvallende aanwezigheid in het straatbeeld en horecagebeuren in Sint Niklaas krijgt Soep&Zoet meer ruimte en doorgroeimogelijkheden. Na een korte sluiting eind januari zal de zaak opnieuw openen begin maart in het Landhuis op de grootste markt van Vlaanderen.

Succesvolle smaken
Toen Eva Van Osselaer acht jaar geleden de zaak opstartte in de Stationsstraat was er geen zwarte piet die het succes van de zaak aan Sint Niklaas wou toewensen. Bij Soep&Zoet pakken ze elke dag uit met verse soepen, ambachtelijke boterhammen, rijkelijk belegde bagels, frisse slaatjes en huisgemaakte taart.

Eigen lokale bereidingen
Van de taart tot de confituur langs de mayonaise en de broodpudding alles wordt in de eigen keuken bereid. Niet alleen kwaliteit laat zich bij Soep&Zoet meten aan de fijnheid van de maaltijden ook het gebruik van plaatselijke, regionale, producten zorgt voor unieke smaken. Klaartjeskaas, boerenbrood uit de steenoven van de plaatselijke bakkerij, ijs van de Waaslandse crèmerie, en een uitgebreid aanbod aan gluten- en lactosevrije producten. Neem daarbij homemade limonade, speciaal geblende thee of een speciale koffie van de plaatselijke branderij liggen aan het succes van Soep&Zoet.

Verhuis
Zaakvoerster Eva Van Osselaer was al een tijd lang op zoek om het succes van haar ontbijt- en lunchbar Soep&Zoet verder uit te bouwen. Het Landhuis op de Grote Markt van Sint Niklaas stond al een tijd leeg maar was aanvankelijk te groot voor de horecazaak. Toen toevallig bleek dat ook iemand anders op zoek was naar een ruime werkplaats kreeg de kaastaart met speculoos een extra laag rood fruit. In het 17de eeuwse pand komen verschillende werkplekken en kantoren.

Ademruimte
In het Landhuis zal de keuken van Soep&Zoet zes keer groter zijn dan de huidige werkruimte. De zaalcapaciteit breidt uit van vijftig naar zestig gasten en bij speciale gelegenheden kunnen er tientallen mensen bij in de aanpalende eventzaal, die door mensen gehuurd kan worden voor babyborrels, recepties en dergelijke. In januari worden de werkplekken in gebruik genomen, op 9 maart opent Soep&Zoet er, dat op 29 januari sluit op zijn huidige locatie.
Foto:Soep&Zoet

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*