Nieuwe Mardaga uitbaters nemen nu ook Brasserie ’t Stasjon over in As

Nadat recent bekend geraakte dat de Limburgse ondernemers Giuliano Bruno (Group Bruno en Restaurants Giuliano), Jos Haumont ( Immo Haumont en Woodmanager Nordbord) en Luc Didden ( Didden BV gereedschappen en Grobelco BV) het Mardaga hotel overnamen in As, gaat nu ook de concessie over van Brasserie ’t Stasjon. Het stationnetje ligt pal tegenover het hotel en zal vanaf nu één project vormen.  Twee overnames op één maand tijd in coronatijden is zeer opmerkelijk. Tegelijkertijd werd ook de nieuwe manager voor de site voorgesteld. Het is Wout Cardeynaels. Hij was in een vorig leven nog HR manager bij Randstad in Brussel.

“Dit is een opportuniteit die we niet kunnen laten schieten”, zegt Giuliano Bruno. “Met de overname van Brasserie ’t Stasjon, kunnen we deze hele site verder culinair uitbouwen en tot een synergie komen. Brasserie ’t Stasjon heeft een uitgebreide menukaart en is een perfecte aanvulling met het culinaire Restaurant Mardaga dat aan de andere kant van de straat ligt.” Beide locaties hebben ook grote terrasruimtes, ideaal om met prachtig weer te genieten van een heerlijke lunch.

La gare d’ Asch is het oudste stationsgebouw van Limburg en speelde vroeger een centrale rol in de steenkoolontginning in deze streek. Van hieruit vertrokken de vele mijnwerkers en kolenwagens naar de nabijgelegen mijnen in Eisden, Waterschei en Winterslag. Nu vind je in een gerestaureerde trein het smalste bezoekersonthaal van het Nationaal Park Hoge Kempen. Er staat een 31m hoge uitkijktoren, een replica van de boortoren waarmee André Dumont in 1901 de eerst steenkool in Limburg ontdekte te As. Hier vertrekken vele wandelaars en fietsers om de Limburgse natuur te ontdekken.

“We hebben heel wat plannen met de site van het Stationnetje van As”, aldus burgemeester Tom Seurs. “We zijn op dit moment bezig met het opstellen van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) om de site toeristisch aantrekkelijker te maken. Eens dit plan goedgekeurd is het tijd om over te gaan tot de effectieve uitvoering ervan. We voorzien meer beleving op de site van een uniek onthaal, een evenementenweide en originele overnachtingsmogelijkheden. Die zullen complementair zijn aan het hotel. Zo willen we vooral inspelen op een belangrijke troef, nl natuurrecreatie.  De stationsomgeving moet een leuke creatieve omgeving zijn voor fietsers, wandelaars en niet te vergeten onze eigen inwoners. 

Boetiekhotel Mardaga telt 18 standaard luxe kamers en junior suites. Vanaf maandag 1 maart terug open met ontbijt en diner op de kamer, zolang de coronamaatregelen van kracht blijven. Het restaurant zal nadien een nieuwe start maken en 7/7 open zijn, dus ook voor de lunch, uitgezonderd zaterdagmiddag. Men zal er ook terecht kunnen voor één gerecht in de toekomst.

“ We willen verder werken op het gekende élan van Mardaga”, aldus Wout Cardeynaels, “ Daarbij focussen we ons op business, denk bv aan Sentower in de buurt, de arrangementen voor fietsers en wandelaars en de culinaire combinatie. Met ’t Stasjon kunnen we complementair gaan en het zgn . ‘Mine-Awareness’-verhaal aanwakkeren. Voorlopig blijft ’t Stasjon echter nog gesloten, zolang de coronamaatregelen voor de horeca van kracht blijven.

Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen (JWL)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*