Nieuwe gids en feest bij Culibel

Al meer dan 40 jaar, met steeds stijgend succes weet Culibel gastronomen en levensgenieters te verenigen via de Belgische gastronomie in al zijn facetten. Onder de noemer ‘de kunst van het tafelen’ brengt de vereniging leden en levensgenieters samen.

Gids
Naar jaarlijkse gewoonte brengt Culibel ieder jaar een gids uit met een overzicht van leden. Geen sterren, vlaggen, vorkjes of andere beoordelingen. Gewoon een beschrijving van de aangesloten leden. Van restaurant langs brasserie tot bistro over eethuis tot feesthotel en hotel, meer dan 100 horecazaken zijn vervat in de handige gids. Ondanks alles, konden toch een aantal nieuwe leden in de gids opgenomen worden. Naast het onderling delen van kennis en ervaring willen alle Culibel leden & ambassadeurs iedereen die de gastronomie een warm hart toedraagt, laten meegenieten van, gastvrijheid & streekproducten. De gids die gratis te verkrijgen is bij alle leden (zie www.culibel.be) bevat ook informatie over de Culibel cheques en geschenkbonnen.

Wedstrijd
Voor leden en niet leden loopt ondertussen nog de wedstrijd voor de beste terrine. Er zijn al heel wat schriftelijke recepten aan gekomen bij de leesjury maar er is nog plaats en tijd voor meer. Een wedstrijd die open staat voor alle koks die hun activiteit uitoefenen op Belgisch grondgebied, zowel zelfstandigen als hun medewerkers, voor zover zij in regel zijn met hun fiscale en sociale verplichtingen. Maar ook leerlingen van het 6de – en 7de jaar van de Belgische hotelscholen kunnen deelnemen. Bedoeling is een terrine te maken met Belgisch grondwitlof en grijze garnalen. De winnaar en finalisten zullen bekend gemaakt worden tijdens het gala feest op 28 maart. Meer informatie via wedstrijd@culibel.be

Feest
28 maart is ook de dag waarop de culibelleden, hun ambassadeurs en sympathisanten eindelijk weer samen kunnen komen. Het feest voor het 40 jarig bestaan van de vereniging kon niet doorgaan maar nu wordt het dus een 40+1 feest. Het Culibel banket gaat door in Salons Saint Germain, te Diksmuide, vanaf 19u00. Tijdens het banket wordt er meer uitleg gegeven over de nieuwste gids, de werking van Culibel en wordt de prijs voor ‘Beste Terrine van België’ uitgereikt. De culinaire avond wordt een aanéénschakeling van een goed gevulde receptie met geselecteerde dranken, een oesterbar, een waaier van gastronomische gerechten, en een uitgelezen selectie van seizoensgebonden streekproducten. Dat alles afgesloten met een dessertwandeling. Leden, niet leden, ambassadeurs, of kandidaat leden kunnen die avond op een smakelijke manier met elkaar kennis maken in de sfeer van ‘de kunst van het tafelen’. Informatie via info@culibel.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*