Nieuwe bezorgverpakking houdt frites langer warm en knapperig

Paardekooper introduceert een nieuwe bezorgverpakking, gemaakt van golfpapier. De revolutionaire materiaalsamenstelling en vorm zorgen voor de ideale combinatie van ventileren, absorberen en isoleren. Frites en snacks blijven hierdoor langer warm en knapperig dan in traditionele bezorgverpakkingen.

In de zoektocht naar de juiste vorm en materiaalsamenstelling heeft Paardekooper bestaande bezorgverpakkingen getest op verschillende kwaliteitsvariabelen. Er werd onder andere gekeken naar temperatuurbehoud/temperatuurverlies, invloed op de kwaliteit en smaak van de friet en vochtissues. Uiteindelijk is er gekozen voor drielaags golfpapier, bestaande uit een gladde buiten- en binnenlaag en een gegolfde tussenlaag. Het resultaat is een uitstekende isolerende werking, waardoor de inhoud langer warm (of juist koud) blijft. Vochtissues zijn verleden tijd, dankzij de losse absorptiepad en speciale ventilatiegaatjes aan de zijkant van de verpakking. Frites en snacks blijven hierdoor lekker knapperig, ook wanneer de doosjes gestapeld worden.

Maximaal gebruikerscomfort

Over de grootte en vorm van de verpakking is eveneens nagedacht. De verpakking is direct klaar voor gebruik. De zijwanden geven duidelijk aan tot waar je de verpakking moet vullen. Het speciale sluitingsmechanisme fungeert tevens als praktische houder voor een vorkje. De verpakking ligt bovendien prima in de hand voor maximaal (to go) eetgemak.

100% papier

De snackbakken zijn FSC®-gecertificeerd, hebben geen plastic coating en kunnen zonder etensresten bij het oud papier. Dit geldt ook voor de absorptiepad. Verder zijn de bakken in Nederland geproduceerd, met veel minder CO2-uitstoot tot gevolg.

Designmogelijkheden

Golfpapier heeft verder als voordeel, dat het materiaal geschikt is voor drukwerk. In het geval van de bezorgverpakking kan de buitenzijde worden bedrukt. Hiermee maak je van de fritesbox een echte eyecatcher. Dat smaakt nóg lekkerder!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*