Nieuw vakantiepark Terhills Resort opent medio juni

Het langverwachte vakantiepark Terhills Resort by Center Parcs, op het grondgebied van Dilsen-Stokkem, zit zowat in de laatste rechte lijn. Bij zoverre dat nu reeds kan geboekt worden voor verblijven met ingang van 14 juni 2021.

De realisatie van dit premium vakantiepark is een lang en soms onverkwikkelijk verhaal geweest. Het heeft m.a.w. heel wat voeten in de aarde gehad, in beide betekenissen zelfs, om deze per definitie overwegend zwarte site om te turnen tot een uitermate groen vakantiepark, dat nota bene grenst aan het Nationaal Park Hoge Kempen.

Het vakantieresort staat uiteindelijk op het conto van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, die het beheer toevertrouwd heeft aan het in deze provincie reeds stevig ingeplante Center Parcs. Terhills Resort telt 250 cottages, beschikbaar van 2 tot 12 personen. De cottages zijn voorhanden in de luxeniveaus VIP en Exclusive. Heel wat ervan beschikken over een eigen steiger, van waaruit op natuurvriendelijke wijze kan gevaren worden op het meer. De categorie Exclusive biedt ook een eigen sauna.

De centrale faciliteiten werden ondergebracht in de Country Club. Dat gebouw met panoramisch uitzicht over het meer biedt onder meer een culinair restaurant, een kleine supermarkt, een Kids Club, een indoor speeltuin, een Aqua Garden met binnen- en buitenzwembad en een Cycle Center.

De gebouwen zijn opgetrokken in duurzame materialen en een belangrijk gedeelte van de stroomvoorziening zal opgewekt worden door een eigen zonnepark. Terhills Resort zal ca. 200 mensen tewerkstellen.   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*